Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камбуров и Локо Пд съсипаха Марек за 45 минути

С хеттрика си в мрежата на Марек нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров очаквано си заслужи приза за Играч на мача между двата отбора от 30-ия кръг на А група.

Пловдивчани спечелиха в Дупница с 4:1, като Дани Кики откри резултата, а след него опитният голаджия на „смърфовете“ наниза своите три гола.

Прекрасно начало на срещата за Локомотив, който още с първата си атака откри резултата. Това стана във втората минута на срещата, когато Якимов проби мощно отдясно на „черно-бялото“ нападението, подаде полувисока топка към точката за изпълнение на дузпа, а там бе Кики, който от своя страна заби неспасяемо топката във вратата на Марек.

В 14-та минута Камбуров получи добра дълга топка зад защитата на Марек, освободи се и се обърна добре с топка в крака, но при изстрела „коженото кълбо“ прелетя високо над напречната греда. Найдоброто положение пред футболистите на Тенчо Тенев се откри в 18-та минута на двубоя. Именно тогава дупнишкият нападател Бонев задържа добре на границата на наказателното поле на Локомотив и с прецизен удар нацели напречната греда на Скорчев. Топката обаче тупна малко пред гол линията и излетя далеч напред.

Така чаканият гол за „черно-белият“ таран Камбуров стана факт в 25-та минута на срещата. Тогава след една, невещаеща почти никаква опасност атака на Локомотив, „смърфовете“ се възползваха от грешка в защитата на Марек. Топката достигна до централния нападател на пловдивчани и той с 11-я си гол за сезона покачи за 0:2.

Локомотив уверено контролираше събитията на терена и след като увеличи своя аванс в резултата, като през цялата първа част съумяваше хладнокръвно да разиграва топката в централния кръг на игрището, от което биваха организирани и по-опасните „черно-бели“ нападения. При едно такова, преминало през Кики и Камбуров, вторият се промуши мъдро между двойката централни защитници на домакините, бе фаулиран и спечели дузпа. Зад бялата точка логично застана, гонещият призовото първо място в голмайсторската листа на „А“ група Камбуров, и в стил „Паненка“ покачи до 0:3 с 12-я си гол от началото на сезона.

Началото на втората част бе напълно противоположно на това от предишната. Сега домакините се възползваха от първото се открило пред тях положение и успяха да намалят резултата. Това стана след една от редките им атаки, при която Росен Йорданов пое необезпокоявано на границата на наказателното поле, финтира вратаря Скорчев и намали за 1:3.

Играта в средата на вторите 45 минути се пренесе в центъра на терена, където и двата отбора опитваха да наложат своето темпо, но до опасни положения така и не се стигаше. Марек опитва да организира някакви що-годе добри атаки, с които да застраши Скорчев, но качествено подредената „черно-бяла“ защита не пропуска нито една топка през себе си.

Нов чудесен шанс е откри пред Камбуров, който можеше да се разпише за трети път в срещата в 72-та минута, след като излезе сам срещу вратаря на гостите, но ударът му попадна право в гърдите на Младенов. Нападателят на „черно-белите“ обаче бе безгрешен в 77-та минута на двубоя, когато нов акуратен пас от дълбочина стигна до него, той шутира покрай дупнишкия вратар и със своя 13-и гол в „А“ група, не само покачи до 1:4 головата фиеста на „Бончук“, но и успя да изпревари футболиста на Левски Аниете при топстрелците на родния футбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Европейската приказка за канарчетата приключи!

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 госуването си на Жрински от турнира за Лигата на конференциите. По този начин канарчетата отпадат от битката. Мачът в Босна и Херцеговина започна равностойно, като постепенно Ботев Пд опита по-сериозни атаки. В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране..

публикувано на 15.08.24 в 23:09

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03