Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут

| обновено на 05.06.15 в 17:05
Снимка: Венелина Попова

"Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут, един от 8-те в България, който обхваща основните обекти в Долината на розите и в Долината на тракийските царе.

В Казанлък са разработени и 7 местни туристически продукта по линия на Оперативната програма „Регионално развитие“. Това съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова, която е гост на празника на града и на "Фестивала на розата", който тази година се провежда под егидата на ЮНЕСКО.

Миналата година, само през трите кулминационни дни на "Фестивала на розата", градът е бил посетен от 150 хиляди души, тази година, след изложбата в Лувъра, се очаква още по-голям поток от туристи. Министър Ангелкова посочи:

Тук има повече от 1500 могили и още много работа за всички наши археолози, учени и изследователи и съм сигурна, че няма да сме само на трето място след Италия и Гърция по артефакти, а можем да бъдем наравно с тях.

На празника догодина ще бъде открит и новият музей на розата. За изграждането му кабинетът отпусна половин милион лева.

Следващата седмица в Министерството на туризма ще бъде представен новият сайт на туристическите атракции в България, в който са включени около 4000 обекта в страната. Министър Ангелкова и посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми привестваха гражданите и гостите на града и откриха скулптурата „Японката“, изградена по проект на вече покойния казанлъшки скулптор Доко Доков.

         



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!