Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Владимир Зарев е носител на Вазовата награда за 2015 година

Писателят Владимир Зарев е носител на националната награда „Иван Вазов” за 2015 година. 

Това съобщи Стефан Филчев, директор на къща-музей „Иван Вазов” в Сопот, където ще бъде връчена наградата. Очаква се това да стане по време на кулминацията на Вазовите чествания по случай 165 години от рождението на поета довечера от 19 часа. Гост на тържествата ще бъде министърът на културата Вежди Рашидов, който тази година е патрон на проявите във връзка с годишнината от рождението на Вазов. 

В програмата в Сопот е включена тържествена литургия и среща на носителя на Вазовия приз, която ще бъде в 14 часа в сопотското читалище.

Още от категорията

Можеше да се комуникира с престилка, а не - с униформа

„Очаквах премиерът да не пропусне възможността да ни благодари, защото представям 15 членове на Медицинския експертен съвет и над 60 консултанти  и наши сътрудници от цяла България. Ние се появихме във важен момент за цялата държава  и работихме безкористно.“ Това заяви председателят на Националния медицински щаб и професор по белодробни..

обновено на 05.06.20 в 16:43

Коронакризата ни даде възможност за е-образованието

Виртуална панорама на професионалното образование организира Регионалното управление на образованието. Целта на онлайн изложението е кариерно ориентиране на кандидат-гимназистите. За първи път седмокласниците и техните родители ще могат да се ориентират в избора си на професионално образование – заяви в интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

Жалбите скочиха рязко през последните месеци

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати информация до председателя на парламента Цвета Караянчева и председателката на правната комисия Анна Александрова във връзка с многобройните жалби, в които гражданите се оплакват от тормоза, който им оказват фирмите за събиране на вземания (колекторите) и фирмите за бързи кредити.  Доц. Ковачева подчертава, че..

публикувано на 05.06.20 в 14:15

Опасността от коронавируса не е преминала, с маски на закрито

Регистрираните нови случаи с коронавирус у нас са 34, според данните на  https://coronavirus.bg/bg/ Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. За мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева  от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински..

обновено на 05.06.20 в 11:13
Георги Киряков

Разцеплението в ГЕРБ е като това някога в СДС, и в БСП

Накъде след комиксите на Божков, неадекватността на КЕВР за цените на горивата, за НОЩ и оставаща активност, за властта и реакциите в криза, разговор с политолога  Георги Киряков .  Той отбеляза, че особено важна за част от българските потребители е темата за цената на парното, защото тя е поставена в контекста на намаляване на цените на газа и..

публикувано на 05.06.20 в 08:54