Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Кандидат-кметовете на ГЕРБ ще бъдат селектирани от местните организации

Снимка: БГНЕС

Водещият принцип при селекцията на кметове на ГЕРБ ще бъде изборът на местната организация – кой е кандидатът, който се ползва с най-голямо доверие. Това коментира за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" вицепремиерът Томислав Дончев по повод предстоящия местен вот:

Има позиция на правителството да се ограничи максимално прякото ангажиране на министри от кабинета по време на предизборната кампания. Това се налага заради многото работа в Министерския съвет и заради коалиционния модел на правителството.

Според него безспорен е фактът, че парите, които държавата отделя за общински пътища и за републиканската пътна мрежа, са недостатъчни:

В нормална ситуация това е по-скоро фактор да се управляват моторните превозни средства с ниска, а не с висока скорост. При всички случи недоброто състояние на пътната инфраструктура на места, въпреки че се полагат усилия тя да се подобрява, се комбинира с безсъвестното и безсрамно шофиране.

Той заяви, че твърде много се фокусира общественото внимание върху луксозния служебен паркинг на някои български кметове:

Вече е сезирана Агенцията за държавна финансова инспекция и тя работи по случая. Малко патологично се фокусираме върху служебния автопарк на кметовете. За мен много по-голям проблем би бил, ако те разполагат с подобен луксозен личен автопарк.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!