Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ издига кмета на Ямбол за трети мандат

Снимка: БГНЕС

Досегашният кмет на Ямбол Георги Славов ще бъде кандидат на ГЕРБ и за следващ мандат. По време на 8-годишното управление на Славов срещу него бяха водени 6 дела.

Председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на общини в Ямболска област. За трети мандат за кмет на Ямбол е издигната кандидатурата на инженер Георги Славов. През годините срещу него бяха водени 6 дела за безстопанствено отношение към общинската собственост и злоупотреба със служебно положение. В момента на последна инстанция се очаква решение за т. нар. "водопроводно дело". По него кметът е обвинен в ощетяване на общинския бюджет за над 2 млн. лева. Окръжният съд в Ямбол и апелативният в Бургас наложиха по делото ефективна присъда от 3 години и 8 месеца. Цветан Цветанов обясни дали това не е притеснително.

Докато няма произнасяне на трета инстанция, сами разбирате, че всеки е невинен до доказване на обратното. Георги Славов успя да покаже капацитет, успя да покаже видими резултати за Ямбол, каза Цветанов.

За кмет на община Елхово също е издигната кандидатурата на настоящия кмет Петър Киров. В крайграничната община Болярово кандидатът е Съба Недева, в Стралджа - Росица Стоева, а в селската община Тунджа - доктор Панайот Диманов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ номинира кметовете на Стара Загора, Казанлък и Мъглиж за втори мандат

Трима от настоящите кметове на общини в Старозагорска област ще бъдат номинирани за втори кметски мандат, обяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Това са кметът на..

публикувано на 18.08.15 в 17:21
Живко Тодоров и Цветан Цветанов

Цветанов: ГЕРБ няма черни каси, заделила е 4 млн. лева за предизборната кампания

4 милиона лева е отделила ГЕРБ за предизборната си кампания за местните избори. Партията няма черни каси, нито зависимости от финансови донори, отговори на въпрос на „Хоризонт“ в Стара Загора Цветан Цветанов , който представи публично кандидатите..

публикувано на 18.08.15 в 16:47

Цв. Цветанов: ГЕРБ цели пълно покритие в национален мащаб на местните избори

„Това, което е характерно за партия ГЕРБ е че може би тя ще може би е единствената, която ще проведе истинска национална кампания за предстоящите местни избори“, с тези думи започна представянето на кандидатите за кметове в Старозагорска..

публикувано на 18.08.15 в 16:43

Томислав Дончев: Кандидат-кметовете на ГЕРБ ще бъдат селектирани от местните организации

Водещият принцип при селекцията на кметове на ГЕРБ ще бъде изборът на местната организация – кой е кандидатът, който се ползва с най-голямо доверие.  Това коментира за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" вицепремиерът Томислав Дончев по повод..

публикувано на 17.08.15 в 09:16