Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Йорданов: Нормално е полицаите да действат съобразно с обстоятелствата

В Българския Наказателен кодекс съществува член 279, според който, всеки, който влезе – излезе през границите на страната без разрешение на надлежните органи на властта или с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до 5 години или глоба. Аз не съм чул в последните месеци да е повдигнато обвинение на някого по този член. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов. Той коментира и инцидента с простреляния на границата имигрант:

В една такава ситуация на мен ми се струва, че трябва да изхождаме от предположението, че когато през нощта група лица се придвижва очевидно не в съответствие със Закона, е нормално полицаите да действат съобразно с обстоятелствата.

Разследващите органи трябва да изяснят детайлно ситуацията, призова Йорданов. Той припомни, че трябва да бъдат спазвани Законът за убежище на бежанците и Законът за пребиваване на чужденците в Република България.

Интервюто на Лъчезар Цветков с Емануил Йорданов можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мястото на инцидента

Афганистански мигрант е бил застрелян в района на град Средец

Афганистанец е бил застрелян при инцидент в района на град Средец, след като 54 мигранти преминали незаконно българската границата в пресечен, горист терен. Проникването им било установено чрез интегрираната система за гранична охрана. Пред "Хоризонт"..

обновено на 16.10.15 в 12:43