Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин: Ще продължим борбата срещу тероризма в Сирия

Владимир Путин
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин подчерта след атентатите в Джабла и Тартус, че борбата срещи терористичната заплаха в Сирия ще продължи.

Тази трагедия стана поредното доказателство за варварската, безчовечна същност на терористичните групировки, които водят кървава война срещу народа на Сирия, посочи Путин в изявление, разпространено от пресслужбата на Кремъл.

Руският президент отново е потвърдил готовността си за продължването на сътрудничеството със сирийските партньори за противодействие на терористичната заплаха. Путин също така е изразил увереност, че лицата, отговорни за атентатите ще понесат отговорност. Държавният глава е изказал и съболезнования на близките на жертвите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

М. Халаф: След загубите в Ирак и Сирия "Ислямска държава" се премества към Северна Африка

Налице са всички предпоставки да заключим, че падането на египетския самолет не е станало без външна намеса. Това което, снощи съобщиха някои американски медии – че е имало пожар и пушек в тоалетната, доказва, че нещо се е случило там...

публикувано на 21.05.16 в 10:12
Сергей Шойгу

Русия предлага съвместни удари със САЩ в Сирия

Русия предлага на Съединените щати от 25 май да нанасят съвмесно удари по обекти в Сирия, включително по конвои с оръжия, които пресичат незаконно границата с Турция. Това обяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на заседание на колегията на..

обновено на 20.05.16 в 18:30

Русия предложи на САЩ да нанасят съвместно въздушни удари в Сирия

Русия предлага на САЩ от 25 май да започнат съвместни въздушни удари в Сирия, обяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. По думите му предложението се отнася за съвместни действия по въздуха срещу отряди на Фронта "Ан..

публикувано на 20.05.16 в 17:14