Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера в НДК: "Троя", претворена от танцьорите на "Огъня на Анадола"

Снимка: БГНЕС

Националният балет на Турция "Огънят на Анадола” ще представи новата си програма „Троя” тази вечер в зала 1 на НДК. Богове, полубогове и простосмъртни герои от древногръцката митология ще се преплетат в зрелищна постановка. Ефектната сценография, музика и костюмите на героите от омировата „Илиада” , подсилват въздействието на постановката за епоса на Троянската война.

На сцената ще оживеят Омировите герои - олимпийските богове, ахейците и троянците с изключителната хореография на творческия гений Мустафа Ердоган.

Освен новата програма „Троя” в двучасовия балетен спектакъл , като комплимент за българската публика, неподражаемият балет „Огънят на Анадола" е включил и етюди от най-популярните си постановки.

"Огънят на Анадола"  получава овациите на "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, "Берси" в Париж. Играе се с огромен успех в парламента на Китай, московския Кремъл, джамията "Мохамед Али" в Кайро, пред Египетските пирамиди...

Сн. БГНЕСОт Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова. Зрелищните спектакли на трупата са резултат на дълги репетиции, съпроводени от хореографи, естети, диетолози, масажисти и йога инструктори. Танцьорите имат теоретични часове по “Нотация на ритмите на Анадола” за да достигнат техниката си до абсолютен перфекционизъм. А усещането да гледаш всичко това на живо е несравнимо. 

Шоуто в София е на 21 октомври от 20.00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата и на 23 октомври във Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!