Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен вятър усложнява работата при извозването на поредната цистерна от Хитрино

Снимка: БГНЕС

Продължава операцията по обезвреждането на опасните цистерни в Хитрино. Втората аварирала цистерна беше изтеглена вчера на автовоз. От членовете на Обществения съвет обаче дойде информацията, че тя още не е разтоварена и стои в кариерата край съседното село Каменяк. Там има позициониран кран, но за съжаление не се работи по свалянето на цистерната. 

По отношение възобновяването на работата по изтеглянето на третата цистерна не бе дадена конкретна информация. В момента в Хитрино духа много силен вятър, който, за съжаление, според пожарникарите, пречи на работата на крана, който вдига цистерните. Кметът на Хитрино Нуридин Басри изрази притеснение от ситуацията. Той каза, че хората наистина са много търпеливи, много спокойни, но искат лека-полека да почнат да се връщат по домовете си, да възстановят поне част от това, което е изпочупено, за да могат да изкарат зимата на топло и на сухо

В същото време, Ридван Муса, представител на Гражданска защита в община Хитрино, каза, че е говорил с комисар Николов по въпроса цистерните, които са изтеглени между двете села, да бъдат махнати колкото се може по-бързо. По думите му хората не искат цистерните да останат през зимата на площадката в кариерата, защото се страхуват, че може да се случи и нова експлозия. 

Тази сутрин заседава Общественият съвет, който разпределя помощите за пострадалите хора от селото. Днес ще бъдат разпределени хранителни помощи за още 250 семейства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Силен вятър усложнява работата при извозването на поредната цистерна от Хитрино

Продължава операцията по обезвреждането на опасните цистерни в Хитрино. Втората аварирала цистерна беше изтеглена вчера на автовоз.  От членовете на Обществения съвет обаче дойде информацията, че тя още не е разтоварена и стои в кариерата край съседното..

публикувано на 16.12.16 в 09:50

Възобновено е изтеглянето на взривоопасните цистерни от Хитрино

Започна работата по изтеглянето на поредните вагони-цистерни от дерайлиралите на 10 декември в Хитрино. Според комисар Тошко Бързилов , който координира операцията, не може да се каже предварително по колко цистерни ще бъдат изтеглени, защото операцията е..

публикувано на 16.12.16 в 08:09

Две от авариралите цистерни вече са изтеглени от Хитрино

Първите две катастрофирали цистерни вече са изтеглени от гарата в село Хитрино. С локомотив е издърпана първата цистерна, която е тампонирана. От нея изтича газ, но тя е могла да се движи на собствен ход и затова е изтеглена с локомотив по релсовия път...

обновено на 15.12.16 в 18:46

Складират обработените цистерни на два километра от Хитрино

Завърши съвместното заседание на кризисния щаб и на Обществения съвет от жители на Хитрино. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова , главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция "Противопожарна охрана и..

обновено на 15.12.16 в 15:07