Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлин: Засега не е ясно каква ще бъде външната политика на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не е ясно какви ще бъдат целите във външата политика и сигурността на администрацията на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп. Това са установили германски представители, които са разговаряли с членове на екипа му. Все още няма ясна, последователна и всеобхватна картина за това каква политика на външните работи и сигурността новата администрация на Тръмп иска да следва по света, обясни днес говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер на пресконференция на ведомството.

Тръмп многократно е хвалил руския президент Владимир Путин и номинира за високопоставени членове на администрацията си хора, които се смятат за приятелски настроени към Москва, посочва Ройтерс. Ако Тръмп реши да затопли отношенията с Кремъл, това може да разстрои Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи удължаването на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия заради ролята й в конфликта в Украйна, припомня Ройтерс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Доналд Тръмп

Тръмп направи "крачка назад" от изграждането на стена на границата с Мексико

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп направи отстъпка от плана си за изграждане на стена пред нелегалната имиграция от Мексико. Тръмп няма да търси от властите на съседната държава пълна компенсация за разходите по изграждането на..

публикувано на 06.01.17 в 07:24

Фед вижда значителна несигурност относно влиянието на администрацията на Тръмп върху икономиката на САЩ

Федералният резерв гледа със значителна несигурност на влиянието върху икономиката на САЩ от идващата администрация на новия президент Доналд Тръмп, показва стенограма от последното заседание на Централната банка, проведено на 13-и и 14-и декември..

публикувано на 05.01.17 в 10:15
Майкъл Пенс

Пенс: Още от първия ден Тръмп ще се концентрира върху отмяната на здравната реформа на Обама

Бъдещият вицепрезидент на САЩ Майкъл Пенс обяви, че след встъпването си в длъжност новият държавен глава Доналд Тръмп ще се концентрира върху многократно обещаваната отмяна на здравната реформа на Барак Обама, т.нар. "Obamacare". Той ще започне..

публикувано на 05.01.17 в 07:44
Доналд Тръмп

Тръмп предпочита социалните медии за комуникация на политиката си

Бъдещият американски президент Доналд Тръмп не смята, че севернокорейско ядрено оръжие заплашва САЩ. Северна Кореа съобщи, че е на финалната права в създаването на свое ядрено оръжие, което ще може да достигне САЩ. Това няма да се случи, написа Тръмп..

публикувано на 03.01.17 в 18:49