Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл отрече да има компромати срещу Доналд Тръмп

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл не разполага с компрометиращи материали за избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп или за Хилари Клинтън, която беше негов опонент от Демократическата партия. Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков в конферентен разговор с журналисти.

Снощи в американските медии се появиха информации, че ръководителите на четири разузнавателни агенции на САЩ са предоставили на Тръмп засекретени документи, в които има твърдения, че руски агенти имат компромати срещу него.

Според Песков това са "абсолютни безсмислици" и измама, която е била създадена, за да навреди допълнително на отношенията между Вашингтон и Москва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тръмп нарече "лов на вещици" компрометиращи информации за отношенията му с Русия

Избраният за президент на САЩ   Доналд Тръмп нарече лов на вещици  съобщенията за документи с компрометиращи информации за отношенията му с Русия, съобщи Франс прес.   Според телевизия Си Ен Ен ръководителите на разузнаването са предали на Тръмп резюме..

публикувано на 11.01.17 в 07:43

Доналд Тръмп ще назначи зет си за съветник в Белия дом

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи за висш съветник в Белия дом съпруга на дъщеря си Иванка – Джаред Къшнър , предаде Франс прес. 36-годишният Къшнър няма да получава никаква заплата, докато е съветник в Белия дом...

публикувано на 10.01.17 в 07:22

Проф. Келемен: Политиката на Тръмп ще е основен фактор за оформяне на ЕС през 2017-та година

Проф. Дан Келемен от университета в Ню Джърси заяви в интервю за „Събота 150“, че политиката на Доналд Тръмп ще бъде един от основните фактори, които ще оформят Европейския съюз през настоящата година. Според проф. Келемен, левите..

публикувано на 07.01.17 в 13:22

Стефан Тафров: САЩ няма да се откажат от сътрудничество с ООН, но Тръмп ще засили натиска за реформи

Бившият посланик на България в ООН Стефан Тафров смята, че САЩ няма да се откажат от сътрудничество със световната организация. Новият президент Доналд Тръмп обаче ще засили натиска за реформи на секретариата на ООН, посочи в интервю за..

публикувано на 07.01.17 в 12:26
Доналд Тръмп

Берлин: Засега не е ясно каква ще бъде външната политика на Доналд Тръмп

Не е ясно какви ще бъдат целите във външата политика и сигурността на администрацията на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп . Това са установили германски представители, които са разговаряли с членове на екипа му. Все още няма ясна, последователна..

публикувано на 06.01.17 в 14:50
Доналд Тръмп

Тръмп направи "крачка назад" от изграждането на стена на границата с Мексико

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп направи отстъпка от плана си за изграждане на стена пред нелегалната имиграция от Мексико. Тръмп няма да търси от властите на съседната държава пълна компенсация за разходите по изграждането на..

публикувано на 06.01.17 в 07:24