Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха фалшивата диплома на мнимия кардиолог Иван Вуцов от папката на делото в СРС

| обновено на 16.03.17 в 15:46

Днес за пореден път в Районния съд в Стара Загора ще има заседание по делото срещу мнимия кардиолог доктор Иван Вуцов, обвинен за използване на фалшива диплома по кардиология. След една година, откакто е даден ход на делото, дали то най-после ще влезе във фазата на съдебно следствие?

Процесът срещу доктор Иван Вуцов в Районния съд в Стара Загора е на път да се превърне в христоматиен пример за неефективността на съдебната ни система. То започна на 25 март 2016 година и след шест съдебни заседания, днес ще бъде седмото. То все още не може да влезе в същинската си фаза на съдебно следствие. Защо? Много просто – защото обвиняемият и неговите адвокати открито шиканират процеса. За една година доктор Иван Вуцов, лекарят с 20-годишна кардиологична практика без придобита квалификация по специалността, се яви в съдебна зала един единствен път.

В начало на процеса не можеше да бъде открит на адреса си в Стара Загора, макар съдът да знаеше, че обвиняемият работи в бургаската болница "Бургасмед“. На останалите заседания доктор Вуцов винаги се оказваше болен. Днес той трябва да бъде доведен принудително в съдебна зала, но законът му позволява отново да избегне срещата си с Темида. Защото отново някакво тежко заболяване може да възпрепятства заставането му пред съда.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Венелина Попова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!