Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политическо самоубийство е самоцелното поемане на постове

Обединените патриоти влизат в новия парламент, за да изпълнят предизборните си приоритети и да довършат проектите, които не са успели да финализират в 43-тото НС. Те касаят икономика, финанси, повишаване на доходите, ограничаване произвола на монополистите. Заявката е на Борис Ячев, депутат от Пловдив – област.


До момента от ГЕРБ не са ни предлагали кой да бъде премиер. Естествено като най- голяма политическа сила е да искат лидерът им да бъде министър – председател. Това обаче не ни е предлагано официално, нито пък ние сме отговаряли на офертата, поясни Ячев. 


Депутатът каза още, че не са обсъждани кои министерства биха ръководили. Първо трябва да се види какво от нашата програма ще влезе в общата програма за управление. Политическо самоубийство ще бъде самоцелното поемане на министерски постове, заяви той.

Очакванията на патриотите са да бъде постигнато съгласие между тях и ГЕРБ за вдигането на доходите, енергетиката, икономиката, борбата с битовата престъпност и бежанците. Убеден съм, че ще има съвпадение в позициите, подчерта Борис Ячев и добави, че има ли обща програма, тогава може да мислим за министри.


Още от категорията

Новите анти ковид мерки са в услуга на банките

„Действително има преход към възстановяване на икономиката. Хората започнаха постепенно да се връщат към нормалния си начин на живот и ритъма на потребление от преди кризата. Ако направим сравнение с предкризисната 2019 г., все още сме далеч от тези предкризисни нива. В Германия тярхото индустриално производство е с около 8% под това от 2019, в..

публикувано на 24.06.21 в 12:23

Македонците съзнателно се изолират от България

  „От думите на Зоран Заев, че всички европейски държави били крайно недоволни и гневни, че  България не пуска Македония в ЕС, излиза, че ЕС ляга и става, закусва, обядва и вечеря първо с македонския проблем и с това, дали България ще пусне Македония в ЕС. Това не е вярно. Има някои страни, които имат някаква абсурдна мотивация да изразяват от..

публикувано на 24.06.21 в 11:00

Да съхраняваме тракийското наследство като цялост

"От доста време участвам в този най-висок  форум за траколожки изследвания, организиран от ТРАКАРТ и винаги в него се изнасят новости, което е най-прекрасното в организирането на подобен фестивал и в тях  проличават най-актуалните проблеми на тракологията".Това заяви доц. д-р Веселина Вачкова. По думите й, трябва да възприемаме науката..

публикувано на 24.06.21 в 10:16

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17