Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катедра "Водни спортове" в НСА организира и курсове за спасители

Снимка: pixabay.com
доц. Стоян АндоновОбучение на треньори в плувните и гребни спортове, по модерен петобой, спортна анимация и подготовка на кадри за работа в областта на адаптираната физическа активност - това са специалностите и направленията, по които работи катедра "Водни спортове" в Националната спортна академия "Васил Левски".
Ръководителят на катедрата доц. Стоян Андонов посочи, че към нея се организират и провеждат курсове по водно спасяване и водно-спасителен минимум.  

За практикуването на водните спортове безспорно трябва база. Ръководството на висшето спортно училище предоставя на катедрата "Водни спортове"  водната база в Несебър и басейн "Мадара" в столицата. Как се поддържа тя и каква е причината в страната ни в последните години да има отстъпление във водните спортове като постижения, обяснява доц. Андонов. Той все пак подчерта, че сега има доста талантливи млади състезатели и сред момчетата, сред момичетата и изрази увереност, че те могат да повторят успехите на легендарни имена в плувните спортове като Таня Богомилова и Антоанета Френкева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!