Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калвин Харис издаде албума Funk Wav Bounces Vol.1

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изминаха точно десет години от дебюта на шотландския диджей, продуцент и изпълнител Калвин Харис. Тогава, през 2007 година, неговият I Created Disco ("Създавам диско"), стана златен по продажби и както подсказва заглавието, проследи влиянието на диското от 80-те върху електронната музика. С това силно начало Калвин застана твърдо на европейската електро денс сцена и започна да гради успешната си и доходоносна кариера.

Днес шотландецът живее и работи в Лос Анджелис и Лас Вегас и позицията му в клубния свят е сравнявана с тази на актьора Джейсън Стейтъм в холивудските блокбъстъри. Истинското име на Калвин Харис е Адам Ричард Уайлс, той е на 33 години и има пет студийни албума в дискографията си.

Заглавието на най-новия му проект е Funk Wav Bounces Vol.1. Албумът предлага зашеметяващ списък с поп, ар енд би и хип-хоп величия сред които Кейти Пери, Ники Минаж, Ариана Гранде, Снооп Дог, Джон Леджънд, Фарел Уилямс, Франк Оушън, това са само част от гост изпълнителите. С 10-те си песни албумът вече е сочен като саундтракът на лято 2017 заради успешната серия от сингли, които предшестваха официалното му издаване на 30-и юни.

Досега Калвин Харис не даде нито едно интервю по повод новия си проект, но го популяризира усилено в социалните медии. Той публикува свои видеоклипове, в които показва как се движи между синтезаторите, китарите и компютрите в студиото. Трябва да отбележим факта, че от дебютния му албум досега, през изминалите десет години, Харис е продуцирал, написал и изпълнява сам всичките си песни. И в новия си албум той залага на "истинската" музика и съчетава звучността на живите инструменти с ретро технология.

В петия си студиен албум шотландецът се връща към началото, което постави преди десет години с дебюта си I Created Disco, но в същото време нашумелият диджей и продуцент показва с новите си записи, че прави опит да излезе от запазената си марка, обозначена като "електро денс музика в стил Харис". Интересна е и графичната визия на албума и отделните сингли, преобладаващи са красивите залези и пейзажи от тропиците.

Албумът дебютира под № 2 в класацията на Обединеното кралство, освен това Калвин Харис беше обявен от списание "Форбс" за най-скъпо платения DJ и EDM продуцент в света с годишен приход за 2016 година от 48,5 милиона щатски долара. А когато бяха двойка с певицата Тейлър Суифт, през 2015 година списанието "Форбс" ги определи като най-високо платената знаменита двойка на годината. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!