Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Лицензът на оръжейния завод "Емко" ще бъде възстановен

Държавата застава зад работниците, увери министърът на икономиката

| обновено на 21.08.17 в 16:14

Лицензът на оръжейния завод "Емко" в Трявна ще бъде възстановен веднага след като бъдат отстранени установените от междуведомствения съвет нарушения в предприятието. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов и категорично заяви, че държавата застава зад работниците.

Производството в дружеството не е спирало и то ще продължи да работи, заяви министърът на икономиката. Отнемането на лиценза за търговия е за шест месеца до отстраняването на допуснатите сериозни нарушения, които имат отношение към сигурността на работниците и жителите на града, а именно в складовете на "Емко" се съхраняват боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място. На двора на производствената площадка се намират боеприпаси, което също се забранява от закона. Има и установени нарушения на противопожарната безопасност, посочи министърът. Затова на ръководството е възложено да отстрани незабавно нарушенията в срок от шест месеца. Тогава ще бъде възстановен и лицензът за търговия. Според закона, лицензът за производство не може да се пипа, уточни министър Емил Караниколов и посочи, че през последния месец, странно, според него, се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

Над 400 работници от завода протестираха тази сутрин срещу замразяването на търговския лиценз на дружеството. Оръжейниците се опасяват да не загубят работните си места.



Свързани новини

Протест на служители от военния завод "Емко"

Кордон от полицаи спря протестиращите около 400 служители на военния завод "Емко" да блокират Прохода на Републиката при село Вонеща вода. Оръжейниците излязоха на протест заради опасения, че предприятието може да бъде затворено и те да останат без работа...

обновено на 21.08.17 в 11:55