Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП не може да предизвика предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Първа оставка в кабинета „Борисов 3“.

Проф. Николай Петров от вчера не е министър на здравеопазването. Оставката идва след репортаж, който показва, че докато Петров е шеф на ВМА, фирмата на близък дсо дъщеря му печели обществени поръчки за милиони. Всичко това идва след тежки обвинения от страна на БСП към ГЕРБ, а и последвалата реакцията на управляващата партия. Задават ли се сериозни политически трусове – по темата интервю с доцент Антоний Гълъбов.

Това е по-скоро контраатака на организираната корупция в здравеопазването. Имаме един терен, който е много нестабилен, защото действат влиятелни групировки, които търсят всяка възможност за да отстояват собствените си интереси и за да воюват помежду си, заяви пред Радио Пловдив доцент Антоний Гълъбов по повод първата оставка в кабинета „Борисов-3“. Той е категоричен, че няма да има проблем в намирането на човек, който да ръководи МЗ.

Съществен проблем е самата здравна система, твърди доцент Гълъбов и припомни, че през 2001 година е имало бюджет за здравеопазване от 1 милиард лева, а в момента той минава 4 милиарда. За тези 16 години българските граджани не усетиха качествена промяна в здравното обслужване. Просто допълнително се вкорениха и станаха прекалено силни определени престъпни мрежи, коментира доцент Антоний Гълъбов.

Доцент Гълъбов е категоричен, че оставката на професор Петров няма да предизвика ефект на доминото в правителството.

В момента има риск да бъде компрометирана България по време на председателството. Цялото това говорено е насочено към тази политическа цел, смята Гълъбов.

БСП нямат капацитет да предизвикат предсрочни парламентарни избори през следващата година.

Този късно партизански устрем, който се долавя в говоренето на БСП, показва че те разчитат, че не могат да предизвикат предсрочни избори, обясни още Антоний Гълъбов.


Цялото интервю с доцент Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12