Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: Новият здравен министър няма да е лекар, а финансист

Снимка: БТА

Има политическо решение коя да е кандидатурата за министър на здравеопазването и тя е подкрепена с пълен консенсус от партньорите от Обединените патриот. Човекът, който ще поеме поста, ще получи голям кредит на доверие,  заяви в Русе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, но отказа да назове името на кандидатурата.

Цветанов  отказа да изрече името на кандидата за министър на здравеопазването, но потвърди, че няма да е лекар, а финансист.

Разбира се, защото парите се увеличават ежегодно, и смятаме, че един подобен подход би могъл да бъде полезен, за да може да се избегнат абсолютно всякакви възможни влияния на определени кръгове в сферата на здравеопазването, посочи пред журналисти в Русе Цветанов, който е в града, тъй като утре предстои изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Що се отнася до екипа от заместник-министри, Цветанов беше категоричен, че той трябва да е само от експерти, а съставът му ще бъде определен от новия министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кирил Ананиев

Очаква се Кирил Ананиев да бъде предложен за нов здравен министър

Според неофициална информация за нов министър на здравеопазването ще бъде  предложен Кирил Ананиев , който сега е заместник-министър на финансите. Той е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през..

обновено на 06.11.17 в 17:20