Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляването на плащанията в брой - удар срещу малкия бизнес!!!

Дора Христова - депутат от ВОЛЯ

Намаляването на разрешените плащания в бой от 10 000 на 5 000 лева, предвидено от МФ, е удар срещу малкия бизнес! Мнението е на депутата от ВОЛЯ в Пловдив-област Дора Христова, което тя заяви в интервю за Радио Пловдив.

По тази причина ВОЛЯ се въздържат от подкрепа на законопроекта за промяна в Закона за ДДС. Тези промени ще са в полза на банковия картел. Ще пострада малкия и среден бизнес. Хората не са запознати с нормативната уредба, каза Дора Христова.

И сегашното ограничение от 10 000 лева в кеш не е за еднократно плащане. Така хората могат да бъдат глобени от 3 000 до 50% от стойността на сделката. За това сме за оставяне на еднократен лимит от 10 000 лева, посочи депутатът.

Втори "подводен камък" е условието, че новите правила ще важат и за договори, които са "устни". В самия закон нещата не са регламентирани и така хората могат да понесат много сериозни санкции.

До момента от ограничението на плащанията в брой за 15 години ефектът е под 15%, което означава, че няма да се ограничи "сивата" икономика, смята депутатът от ВОЛЯ Дора Христова.

Цялото интервю с Дора Христова чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18