Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Хасково няма решение къде ще настани хората без дом

Снимка: БГНЕС

Община Хасково няма решение къде ще настани хората, които нямат дом, за разлика от Добрич, където кметството се е погрижило за топла къща и храна за нуждаещите се.
 

63-годишният бездомник Петко Ганев ще посреща втора зима в запустял бивш тютюнев склад без ток и вода. Мъжът е без работа и има тежко сърдечно заболяване, за което чака решение от ТЕЛК. Преди години се е развел и от тогава животът му е тръгнал надолу. Жилището, в което е живеел със семейството си, е предоставил на децата си. Докато е бил здрав, работил като строител в Благоевград и живеел под наем. Преди две години се е завърнал в родния си град. Миналата тежка зима едвам е преживял в неотопляемата постройка:

През целия ден съм на студа и вечерта лягам и се завивам, за да се стопля. Чувствам се нещастен.

Бездомните от Добрич през зимата няма да останат без покрив над главата си. Общината е положила грижа.

Община Добрич няма лицензиран приют за настаняване на бездомни хора, но новият кметски екип още от миналата година успява да се справи с този немалък проблем, като е пригодил една общинска къща за тази цел. Обзавеждането и оборудването на къщата са осигурени от Областната дирекция на БЧК. Къщата е затоплена и има винаги течаща вода.

От звуковия файл можете да чуете репортажите на Мая Щърбанова и Дора Атанасова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!