Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов ще атакува на избори президентската власт

Сега премиерът е човек изморен и прехранил се с власт

Снимка: Ивайло Михайлов

Парламентарни сюжети. Днес кой, за какво и с кого гласува.  За предизвестеността на скандалите. И за някои политически цели. Коментар на политическия пиар Арман Бабикян.

Арман Бабикян смята, че в парламента днес се очаква сериозен дебат при обсъждането на анатикорупционния закон и закона за обществените поръчки. Той каза още: Важно е да се изчисти въпросът с назначаването на свой човек на този орган за борба с корупцията, и дали това ще е още по-голяма власт за ГЕРБ, или пък опитите на БСП да обяснят, че този орган концентриращ в себе си огромни правомощия няма да свършат никаква работа. 
По темата за корупцията и неглижирането и от премиера Борисов, Бабикян каза, че това е само за да се успокои населението и  припомни вицовата фраза: Корупция няма само когато аз не участвам  в нея. 

Изненада може да дойде днес само от т.н. патриоти, защото не е ясно какво развитие ще има драмата вътре при тях, подчерта Бабикян. Това и досега е една странна коалиция, за която никой не разбра как настъпи политическия брак и няма да се разбере как ще приключи. Той припомни, че и съдебната реформа беше проведена, според Цецка Цачева, после се оказа, че всъщност имало нужда от съдебна реформа, същото е с корупцията сега. 
По повод на приетия закон от НС, предложен от Делян Пеевски, Бабикян каза, че този закон ще бъде ремонтиран в атакуваните части от президента Румен Радев и ще мине отново в пленарна зала. 
Отношенията президент-премиер няма да имат сериозна промяна, защото Борисов е прехранен от власт човек и е  уморен и  излючително изнервен. Няма желание  да търпи това и да  участва като актьор и да се преструва на актьор, и то достатъчно добър, какъвто винаги е бил, за да подлъже достатъчно много хора, смята ПР експертът и това, според него, е знак за насочването на Борисов към президентския пост.
Законът за обществените поръчки не е толкова лош, колкото се твърди, големият проблем е, че зад всички закони стоят хора, това е същото като готовността ни да влезем в Шенген, но хората стоящи зад всичко това са демонстрирали, че имат висока доза склонност за участие в корупция, заключи Бабикян. 
Позицията на БСП за Народния съд Бабикян определи като безсмислен инат и политическо слабоумие. И цялата партия плаща за това.   За разлика от тях, ГЕРБ не допускат това.С естествния си инстинкт Борисов отива и подава в кавички оставката на онзи, който не иска да излезе в "пенсия".  С изключение на инатящия се Делян Добрев, най-вероятно заради всичко, което предстои да се случи в енергетиката, а там парите са много, много повеч,е отколкото за телената ограда в Хасково. 
Скандалите ще продължат да гърмят.
 А успехите на ГЕРБ идват оттова, че тези, които виждат  рухващата и закърняла държавност, не са се събрали заедно.
Цялото интервю с Арман Бабикян е в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазарджик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51