Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руското външно министерство повика за обяснения британския посланик в Москва

Британският посланик в Москва Лори Бристоу на влизане в руското Министерство на външните работи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското външно министерство е повикало за обяснения британския посланик в Москва Лори Бристоу. В понеделник Лондон излезе с официална позиция, че Русия вероятно е намесена в отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в английския град Солсбъри. 

По-рано днес руският първи дипломат Сергей Лавров отрече страната му да има общо с покушението срещу бившия си разузнавач и дъщеря му, които в момента са в критично състояние в британска болница. Лавров призова властите на Острова да дадат на Москва достъп до материалите по разследването за Скрипал.

Същевременно стана ясно, че британската полиция ще разследва евентуална руска следа в 14 смъртни случая във Великобритания през последните години. Причината е, че въпросните случаи се свързват с Русия в медиите. Вътрешният министър на страната Амбър Ръд заяви, че иска да се увери, че това са безпочвени обвинения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Рекс Тилърсън

САЩ вярват напълно на заключенията на британското разследване по случая "Скрипал"

САЩ имат "пълно доверие" в заключенията на британското разследване, че Русия е "вероятно отговорна" за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин във Великобритания Сергей Скрипал, заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън..

публикувано на 13.03.18 в 03:17