Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законът за горивата бе обнародван в Държавен вестник с указ на президента

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев не наложи вето и подписа указа за Закона за горивата, който днес бе обнародван в Държавен вестник.
Спорният документ бе приет от парламента, въпреки обвиненията в лобизъм и сериозните критики, че противоречи на правото на Евросъюза и ограничава конкуренцията в бранша. Срещу приемането му протестираха дребните и средните търговци в бранша, които твърдят, че ще фалират.
Законът беше подкрепен от представители на всички политически партии, с изключение на НФСБ. Сред аргументите в защита на закона бе, че той ще помогне за намаляването на сивия сектор.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Търговци на горива ще сезират КС за Закона за горивата

Сдружението на малките и средните търговци на горива ще сезира Конституционния съд за Закона за горивата, който бе обнародван днес с указ на президента Румен Радев . Един от членовете на Сдружението - Светослава Георгиева, посочи пред "Хоризонт"..

публикувано на 27.07.18 в 17:53
Християн Митев

НФСБ чакат ЕК да каже дали Законът за горивата съответства на правилата

Депутатите от Националния фронт за спасение на България ще изчакат Европейската комисия да се произнесе дали Законът за горивата, който бе обнародван днес в Държавен вестник, съответства на европейските правила и ще предприемат мерки, ако становището..

публикувано на 27.07.18 в 17:47