Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава да остави ли в ареста наркодилърите от Столипиново

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Трима от арестуваните по време на акцията срещу наркоразпространените в Столипиново застават пред Пловдивския окръжен съд.  Мъжете са 40, 43 и 51 години и са привлечени като обвиняеми за държане на половин килограм хероин. 

Обвинението срещу най-възрастния от тях е за извършване на престъплението при условията на опасен рецидив. Следобед магистратите ще разгледат поисканата от прокуратурата най-тежка мярка „задържане под стража“.  

Припомням, че акцията в сряда вечерта предизвика струпване на хора не само в пловдивския квартал, но и в Асеновград. От полицията отхвърлиха твърденията, че униформените са приложили насилие срещу жители на махалата. 

От ВМРО определиха като подбудител и организатор на безредиците общинския съветник Айри Мурад и сигнализираха ДАНС  за антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.

Вицепремиерът и министър на отбраната  Красимир Каракачанов подкрепи  законовите действия на полицията, като в позицията си отбеляза има опити за изопачаване на действителността.  От своя страна пък  Мурад поиска оставката на Каракачанов с мотив, че  изказванията на вицепремиера  подбуждат към етническа омраза.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Свързани новини

Вицепремиерът подкрепи действията на полицията в "Столипиново"

Изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила , заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в позиция, изпратена до медиите от пресцентъра на Министерството на отбраната.  Каракачанов припомня, че при полицейска акция на 30 януари на територията на пловдивския квартал "Столипиново" и на..

обновено на 31.01.19 в 16:30

В акцията срещу дрогата е арестуван и наркодилър от Асеновград

Наркодилър от Асеновград също е бил задържан в рамките на двудневната операция на полицията срещу разпространението на наркотици.  Във вторник бе задържан 32-годишен мъж, в чието жилище били открити над 700 грама амфетамини, около 200 грама марихуана и други наркотици. Мъжът е прокурорско задържане от 72 часа. Припомням, че снощи в рамките на..

публикувано на 31.01.19 в 16:30

Арестуваха четирима от "Столипиново" с половин килограм хероин

Четирима души са задържани при спецакция на полицията снощи срещу наркоразпространението в пловдивския етнически квартал "Столипиново" – съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.  Трима от тях са задържани до автомобил, в който впоследствие бил открит половин килограм хероин. Задържането на четвъртия..

обновено на 31.01.19 в 14:51

Среднощен екшън в Столипиново

Масирана полицейска операция в "Столипиново" предизвика вълнения в квартала снощи.  Десетки роми са излезли  по улиците "Правда", "Ландос" и "Крайречна", но до ескалация на напрежението не се е стигнало, увериха от Областната дирекция на полицията в  Пловдив.  Акцията е била насочена срещу наркоразпространението както в "Столипиново", в..

обновено на 31.01.19 в 11:14

ВМРО: Айри Мурад е подбудител на безредиците в "Столипиново"

ВМРО подава сигнал до ДАНС срещу общинския съветник от Пловдив Айри Мурад  за  "антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям“.   В официално обръщение от партията на вицепремиера  Красимир Каракачанов  посочват Айри Мурад като подбудител и организатор на снощните безредици в кв. „Столипиново“, последвали полицейската акция..

обновено на 31.01.19 в 16:20