Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Людмила Емилова със съвети за борбата с грипа

В сезона на грипните епидемии, какво освен лечението с традиционна медицина,  без тя да бъде отричана, може да ни помогне ? 

Доктор Людмила Емилова е лекар с три специалности: вътрешни болести , ревматология и кардиология и здравен мениджмънт. Въпреки практиката си в сферата на официалната медицина, за  нейните множествот  хронични заболявания и помага срещата  с Лидия Ковачева, тя става и нейна ученичка, и започва  след това да прилага методите на лечебно гладуване първо върху себе си,  а след това и в Център, в който се работи по методи на  природонаучната медицина. 

За грипните усложнения, д-р Емилова припомня, че не трябва да се чака заболяването, а още преди есенно-зимния сезон, да се засили имунната система. Не с лекарства като имуномодулатори, а предимно и всекидневно с плодове и зеленчуци, движение и позитивност. Влюбените хора не боледуват ! 

Като една от най-важните препоръки на д-р Емилова, и не само за лечение на вирусни и други инфекции, а и за много други заболявания е спирането на животински и на  всякакви млечни храни. 

Нека и тези, които не вярват, да опитат, не завинаги, а за известен период от време да спрат всякакви млечни  и животински храни,  и сами ще се убедят. 

Д-р Емилова подчертава връзката между начина на хранене и болестите. Освен много плодове и зеленчуци, тя припомня силното защитно действие на чесъна, праза и лука на трапезата  ни. В нейната всекидневна салата влиза червеното настъргано цвекло с кисела ябълка, рукола, изкиснати по няколко часа ядки, лимон, няколко зрънца нар.

Ако грипът вече е дошъл, препоръката на д-р Емилова е за три дни да се премине на гладолечение, с  чай, може лимон и малко мед и задължително, много добре облечени, вечерта  краката да се поставят във вряла вода с морска сол, като  също задължително се добавя по няколко пъти още вряла вода, и едновременно се пие чая с лимон и малко мед, до изпотяване.

Цялото интервю с д-р Людмила Емилова е в звуковия файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трудно МВР може да се опази от политиката, трябва реформа

Трудно МВР може да се опази от политиката, защото начинът, по който е конструирано ведомството изисква директен политически контрол от министъра за много неща, вкл. и възможността министърът да прави смени до ниски нива и да се намесва в оперативната работа. Необходима е реформа, за да се намали влиянието на министъра и да се увеличи влиянието..

публикувано на 14.08.24 в 11:03

Забраната на джендър пропагандата е лов на вещици

Над 7000 българи и над 70 неправителствени организации се обявиха против измененията на Закона за предучилищното и училищното образование, с които се забранява обсъждането на ЛГБТ теми в училище. Междувременно комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О‘Флеърти призова президента Румен Радев да наложи вето на измененията...

публикувано на 14.08.24 в 10:32

Вотът през октомври няма как да сложи край на изборната спирала

Има няколко предположения кои хора ще влязат в новото служебно правителство, няколко имена, които могат да се смятат за относително потвърдени. Докато не видим окончателния списък, предложен от Горица Кожарева, можем само да гадаем, коментира в предаването "Точно днес" политологът проф. Александър Маринов . По думите му, по-важно е как новото..

публикувано на 14.08.24 в 10:26

Няма закрити паралелки след четвърто класиране

429 са свободните места след 4-то класиране в училищата след 7 клас, в Пловдив и областта. Няма закрити паралелки, остават общо 221, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Тя допълни, че на сайта им са публикувани всички училища и свободни места, за които се очакват ученици. „Никога не съм имала..

публикувано на 13.08.24 в 11:34

България може да e целогодишна туристическа дестинация

„Българският туризъм все още не е засегнат силно от климатични промени, за разлика от екваториалния свят. Въпреки това настоящото лято ни предложи мощни горещини, които, слава Богу, не засегнаха туристическия сезон. Дефицитът на България е свързан с това, че ние все още нямаме достатъчно обекти и дестинации, които да са сезонни“. Това заяви..

обновено на 13.08.24 в 10:08