Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 4 февруари

В понеделник следобед  говорим за  здравеопазване, отговорности и  предстоящите евроизбори.

До 17 часа ще коментираме новата Наредба за медицинската експертиза, която е в сила от август 2018-а. Какво отчете след 6 месеца Здравното министерство, докато хора с увреждания и родители отново днес протестираха срещу промените.

Веска Събева- председател на Асоциация на родители на деца с епилепсия и член на Националания съвет за интеграция на хората с увреждания към МС след отчета на министър Кирил Ананиев.

Ще чуете и две лични истории на хора с увреждания, за  които нормативна уредба  създава повече проблеми, отколкото да дава решения. София Петрова майка на две деца с генетични заболявания и Йорданка Петкова, страдаща от една от редките болести.

В Световния ден за борба с рака  с мото тази година  "Аз съм и аз ще бъда!" разговор с Евгения  Александрова, председател на АПОЗ с призив към пациентите да участват в проучване, инициирано от страните от Балканския регион, с цел да съпоставим възможностите  и резултатите от лечението в нашия регион и тези в страните от Централна Европа.

За ехото от политическите скандали у нас, които набират скорост буквално преди  евроизборите- ще чуете Любов Панайотова, директор на Европейския институт –интервю на Иванка Петкова.

В слънчевия февруари среща и с кметицата на село Мугла –Даниела Кубинска, която разказва за изключително тежката ситуация от преди седмица и как затрупаното село се връща към обичайния си начин на живот.

Ще има и още!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 08.08.24 в 16:36

"Вход свободен" - как да подредим дома и мислите си

Лятото е време за почивка, споделена с обичани хора, време е за забавяне на темпото, но...лятото е време за ремонт! Ето как с едно изречение можем да вдигнем нивата на стрес и да пожелаем монотонното ежедневие на делничния ден в офиса. Е, няма как, и почивката и ремонта са част от живота ни! Днес ви предлагаме няколко идеи за преминаване през процеса на..

публикувано на 08.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 08.08. по стълбицата на деня

Лятното настроение обзема постепенно всички у нас, останалите в пленарна зали депутати вече мислят как да излязат в отпуск и да проведат наесен поредните избори. За възможните варианти за следващ служебен премиер, за това - кой какво ще спечели и изгуби през октомври, анализ на политолога Страхил Делийски . Две музикални звезди от Пловдив гостуват на..

публикувано на 07.08.24 в 14:42

Литературно четене и жива библиотека във "Вход свободен"

В сряда споделяме заедно с Вас следобедните часове и обещаваме значими събития и срещи с интересни гости. Всичко това гарнирано с хубава музика и усмивки, за разкош :)))) Минути след 13:30 ще се пренесем в магията на Родопа планина. В това начинание ще ни съдейства Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова", с която заедно ще..

публикувано на 07.08.24 в 09:30