Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински имот незаконно се ползва за паркинг, твърди Дани Каназирева

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета защо общинският имот в „Капана“ на ул. „Константин Стоилов“ 26 се ползва от частна фирма за пракинг без да има договор за това. 

Разкритието е на съветниците от групата, след проверка на сигнал от граждани.  Цялата площ на паркинга е 518 кв. метра, от които 211 кв. м. са собственост на общината, твърдят от „Съюз за Пловдив“.  

„Това са два отделни имота, но вече 20 години една частна фирма печели от общинския имот без никакво правно основание и без да плаща нито една стотинка“, настоява лидерът на партията Дани Каназирева. Според нея, съгласно устройствения план този общински имот е отреден за зелена площ и не е предназначен за паркинг. 

„Скандалното е, че вече толкова много години никой от Община Пловдив не е потърсил имота, не е видял как се събират пари за паркирането", казва Каназирева.  

Случаят излиза наяве на 28 март 2018 г., когато е проведено обществено обсъждане за смяна на предназначението на този имот в паркинг, за да може да бъде отдаден под наем и приходите да влизат в общинскя бюджет.  

До този момент обаче в Общинския съвет все още не е гласувано решение за това. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

обновено на 10.07.24 в 08:27

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26