Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента поправят това, което са сторили преди два дни

Променливите  политически  изображения и преображения в контекста на поправките на Изборния кодекс коментира политическият пиар Арман Бабикян. 

Загубихме известно  време да разберем чие е предложението за  промените в  Избирателния кодекс с увеличаването на преференциите, заяви Бабикян - първо премиерът твърдеше, че е на хората на Валери Симеонов, после се оказа, че е на ДПС, пък едните подкрепили първите, вторите ги поискали пък, за да има стабилно мнозинство, въобще едно дълго обяснение, тип    "Кой предложи Дилян Пеевски за ДАНС" , обясняваха се , обиждаха се - мелодрама.

Бабикян риторично попита: В момента за какво си говорим, затова, че ГЕРБ, ДПС и  подкрепилите ги от мнозинството поправят това, което са сторили преди два дни.  

Казаното от ГЕРБ, че това е в обществен интерес, той определи като приказка: Имаше достатъчно актове, в които милиони хора показаха какво искат. И не говоря за референдума на Слави Трифонов, а за референдума на техния президент Плевнелиев, а те разказват приказка,  в която Георги Марков  от гражданската квота, ходел по улицата и чувал какво говорят хората, значи, ако не беше от гражданската квота, нямаше да чува.

За излизането на БСП от парламента: Честно казано, не ми е много ясно какво правят БСП, защото много от ходовете им са тежко объркани и често нелогични.

Бабикян коментира, че напускането на парламента  от БСП поставя на изпитание управляващата коалиция, защото това я кара да показва с кого управлява, защото гласовете не достигат, в случая това са ГЕРБ с ДПС.  

Целувката между Станишев и Местан на Орлов мост, за която дълго разказваше Борисов, днес я виждаме в Народното събрание и  сега ще загубят доста време да доказват, че не е имало такава целувка. Но това е нелепо, защото за всички фактите са факти. Изтъркват си устните за пропорционалното гласуване и заявяват, че никога не са се виждали. 

Интервюто с Арман Бабикян е в звуковия файл.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изход от кризата трябва да се търси във всички посоки

"Няма никакво значение кой е министър на вътрешните работи, ако той е излъчван от определени политически фигури или фигури, стоящи зад конкретни политици. Няма значение дали ще се казва Калин Стоянов или Стоян Калинов, а каква политика води. И ако този нов човек води старата политика да се толерират купувачи на гласове, мрежи, които контролират вот и..

публикувано на 26.08.24 в 11:30

Президентът одобри кабинета "Главчев 2", изборите ще са на 27.10.

Димитър Главчев предложи  директора на Националната полиция Атанас Илков за служебен министър на вътрешните работи .  Илков ще замени на поста Калин Стоянов. Втората промяна в състава на Министерски съвет с министър-председател Димитър Главчев е външният министър . За него Главчев предлага поста да поеме Иван Кондов . Президентът Румен Радев..

публикувано на 26.08.24 в 10:18

Археологическото проучване под Бетонния мост приключва в срок

Приключват археологическите разкопки под Бетонния мост. Следващата седмица предстои междуведомствена комисия да посети обекта и да реши неговата съдба. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Петър Зидаров, който ръководи археологическия екип. „Това, което е най-впечатляващо със своите мащаби, е голямата масивна..

публикувано на 23.08.24 в 10:35
Иво Инджов

Политическата криза скоро няма да бъде преодоляна

Понеделник е денят "Х", в който трябва да стане ясно дали ще има нов служебен кабинет отново начело с Димитър Главчев, а също и дали предсрочният парламентарен вот ще бъде на 27 октомври, или ще се отложи още във времето. Вчера президентът Румен Радев даде срок до понеделник Главчев да представи състав на ново служебно правителство. Ще се..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06