Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи и полицаи спасиха три деца край Карлово

| обновено на 11.03.19 в 14:45

Двама младежи спасиха от удавяне петокласничка, завлечена от мътни води край водопад Сучурум над Карлово. "Действията им са били животоспасяващи", съобщи за Радио Пловдив кметът на града Емил Кабаиванов. 

Полицаи са изнесли на гръб и други две деца на 11 години, които заедно с момиченцето се разхождали по опасна пътека в Балкана. 

Най-вероятната причина да се стигне до инцидента е опит на момичето да си направи селфи, съобщи старши комисар Атанас Илков, директор на ОДП - Пловдив. "Мястото е много опасно, а ние често получаваме сигнали, че деца са отишли там и си правят селфита", каза още Илков.

Емил Кабаиванов разказа пред Радио Пловдив, че трите деца са тръгнали по пътеката към водопада в неделя около обед и километър след като подминават водната каскада придошли води на Стара река завличат едно от тях.

Емил Кабаиванов добави, че детето е паднало от много голяма височина, около 9 метра, във водопада Сучурум. "За щастие там се се оказват двама младежи от Карлово, които се хвърлят, вадят момичето, оказват му първа помощ, идва линейката и осъществява по-нататъшна реанимация. Случаят е бил с реална опасност за живота на момичето.

След първите спасителни действия и последвалата помощ от медицински екип, спасители и полицаи детето е в стабилно състояние в момента, а другите две се възстановяват от преживения стрес. С тях е разговарял психолог", разказа още карловският кмет. 

Общината ще награди младежите, спасили петокласничката, както и полицаите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Икономическият оптимизъм за България се отлага с две години

При годишна инфлация от 3% очевидно не можем да кандидатстваме нито тази, нито слдеващата година за еврозоната, а след скандалите в управлението мисля, че и Шенген трябва да го забравим, така че п редлагам да отложим големия оптимизъм за България за 2026- 2027 година. Това сочи анализ на макроикономиста рпоф. Боян Дуранкев, направен в предаването..

публикувано на 30.04.24 в 16:19
Тома Белев

По корупционната магистрала се движат партиите на статуквото

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства.  Това е едната гледна точка към определяните като скандални промени в Закона за насърчаване на..

публикувано на 30.04.24 в 16:16

Броят на бежанците от Украйна у нас е като в началото на войната

Броят на украинските бежанци, които пристигат в Пловдив, бягайки от войната в Украйна, в момента е същият, както от началото на конфликта. Всеки ден от 3 до 5 семейства идват в нашия хуманитарен център само с един куфар и дете в ръце, обясни за програма "Точно днес" Наталия Елис, председател на фондация  „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“. Според нея..

публикувано на 30.04.24 в 10:22

Подготовката за изборите 2 в 1 в Пазарджик върви добре

Подготовката за предстоящите избори за европарламента и за народни представители за 50-то НС у нас върви нормално. Формирани са всички секции на територията на Пазарджик, като те общо са 350, без секциите в специализираните учреждения и подвижните СИК. Това съобщи в предаването "Точно днес" Антони Върбев , председател на 13-та РИК Пазарджик.  Вече..

публикувано на 30.04.24 в 10:22

Твърдите електорати ще изнесат битката на предстоящия вот

Разочарованието на българите от политическите събития през последните месеци, се оказва определящо за начина, по който сега те гледат на политическата ситуация у нас.  Това сочат данните от национално представително изследване на социологическа агенция Екзакта, проведено в периода от 11 до 18 април чрез пряко интервю „лице в лице” сред 1020..

обновено на 30.04.24 в 09:44