Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РУО ще направи проверки за проблемите с агресията

На работна среща директорите на училища ще обсъдят въпросите на агресивното поведение

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив разговор с Иванка Киркова – началник на РУО по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

След побой между две ученички завършил с намушкване има пострадала десетокласничка в пловдивското СУ "Св.Климент Охридски". Предстои педагогическият съвет да реши какви наказания да бъдат наложени на двете момичета следващата седмица на март. 

Жалко е това, което се случва. Едва ли училището може да компенсира това, което трябва да даде семейството, каза Киркова. По думите й педагозите се задъхват в тази битка за икореняване на агресията.

Киркова каза още: Родителите имат все по-малко време да общуват с децата си. Друг фактор, който помага за повече агресия сред децата е виртуалната реалност. Ще бъде проведен педагогически съвет в СУ "Св.Климент Охридски" и те ще решат как точно да бъдат накази двете ученички. Едва ли една дъвка е проблемът, но тя е била капчицата, която е преляла чашата. Не смятам, че следваща седмица е късно да се вземе решение как да се процедира. 

Има назначени пегогически съветници и психолози в повечето училища в Пловдив и областта, те са над 150 специалисти, но явно има нужда от още колеги да работят в училище. 

Още от категорията

Въпреки посочения излишък, бюджетът е всъщност на дефицит

“Бюджетът може да издържи без да се актуализира , то е и невъзможна актуализация, защото това става само чрез Народното събрание” това заяви в интервю за Радио Пловдив макроикономистът Георги Ганев, бивш председател на Комисията по бюджет и финанси в 45-то НС от парламентарната група на “Демократична България”.  “Тук съм съгласен с господин..

публикувано на 12.05.21 в 16:46

Ще имаме спокойно, а не истерично правителство

Задачите на служебното правителство са ясни -  честността на изборите и пандемията .  Това заяви пред Радио Пловдив социологът Андрей Рачев.  По думите му, страната ни не се намира в някаква криза, за да решават бързо някакви финансови въпроси.  За два месеца реалните задачи са изборите и пандемията.  Не ми се вярва, а и не е редно да..

публикувано на 12.05.21 в 16:43

Пловдивчани за служебния кабинет - стъпки напред и назад

Експерти, специалисти и ерудирани личности. Така пловдивчани определят министрите в назначеното от държавния глава  служебно правителство, което вече положи клетва.  Въпреки одобрението на състава му, хората са скептични към възможностите на временния кабинет за кардинална промяна извън организирането на изборите през юли и ревизията на..

публикувано на 12.05.21 в 15:02

Иван Тотев скептичен за нуждата от новия заем на Пловдив

Скептично становище за необходимостта от новия крупен заем на Пловдив от над 113  милиона лева изрази бившият кмет и вече член на висшето ръководство на ГЕРБ Иван Тотев.   Заложените с тези пари крупни инфраструктурни проекти предполагат  много тежки политически решения, предупреди предишният градоначалник с два поредни мандата. "Със сигурност..

обновено на 12.05.21 в 13:12

Ще проверим сигналите за корупция в агросектора

"С положителна нагласа приемам поста. Не гоня никакъв реваншизъм, защото няма от кого и за какво да търся реванш", заяви пред Радио Пловдив проф. Христо Бозуков, минути след като стана служебен министър на земеделието в кабинета на Стефан Янев.  Проф. Бозуков е пловдивчанин и поема за втори път поста на служебен земеделски министър. Той е бивш..

публикувано на 12.05.21 в 12:24