Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор с Христо Нанев за реинкарнацията

| обновено на 16.03.19 в 09:05

 "Срещите" тази  събота ще  мислят върху изреченото от Есхил "Важното е да знаем не много , а  нужното... и тогава ще сме мъдри". 

Но кое е нужното знание - това ли че сценарият на нашия земен живот е написан от професионалисти, с наше съгласие, разбира се....

Тогава обаче, защо 40% от хората  затъват в бездната на страданието? 

Затова ли,че се нарекохме ХОМО САПИЕНС - разумен човек, сиреч поставихме на първо място разума, а не душата... а понятието щастие било  само за душата...

С Христо Нанев навлизаме в една все още  спорна тема, но любопитна - РЕИНКАРНАЦИЯТА

Още от категорията

Изпитания за финансите и вярата "Точно днес"

Петък е пред Цветница. Запролетено е. Да му се радваме, въпреки, но и според наложените ограничения. Финансовите изпитания и изпитанията на вярата ще са темите в предаването от 7.00 до 10 часа. Ще разговаряме със зам.- кмета на Пловдив, който отговаря за финансите Илия Кирчев . От публичната власт се очаква да подпомогне бизнеса и гражданите в кризата...

публикувано на 09.04.20 в 18:17

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от филма на Денис Хопър, появил се на екран преди 51 години, в далечната 1969, но поставящ и днес особено..

обновено на 09.04.20 в 17:09

Ще има ли БГ ваксина срещу COVID 19 и още в "Ден след ден"

В 9-тия ден на април в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив очаквайте: Коментар на решенията как Православната църква и премиерът Бойко Борисов се договориха да се отбележат Цветница и Великден - на пряката ни линия ще е историкът Христо Матанов. Как стана така, че кметът на Пловдив оттегли предложението с 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния..

обновено на 09.04.20 в 14:28

Споделено по женски във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с някои цветове, които са крайно неподходящи за основни във вашите домове.  Днес във „Вход свободен” отново ще бъде включена и рубриката на колегата Дарина Иванова – „Извънредни мисли”. Ще ви срещнем и с Петя Георгиева. Тя ще ни разкаже за „Споделено по женски”, онлайн среща, в която всеки желаещ може да се включи и да..

обновено на 09.04.20 в 09:43

Временно намаляват данъци и такси „Точно днес“

Общинският съвет на Пловдив ще проведе сесията си, без присъствие на граждани. Съветниците ще гласуват 27 точки в Дом на културата „Борис Христов“. Взети са всички предпазни мерки срещу COVID19. Александър Държиков, председател на Общинския съвет ще коментира в аванс някои от измененията на данъци, такси, наеми и картите на учениците за пътуване в..

публикувано на 08.04.20 в 17:02