Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцията в община Стрелча била "бразилски сериал", АБВ иска оставки

Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане, заяви кметът Стойно Чачов. 

Той нарече полицейската акция, при която на 12 март икономическа полиция влезе в общината "бразилски сериал". 

Чачов обясни, че през 2016 година е събрал служителите и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си. Той уточни, че хората, които са ги подписали не са напуснали и не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск. 

Срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов няма повдигнато обвинение, няма данни и за извършени икономически злоупотреби и за това съм убеден, че директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев трябва да бъде уволнен, заяви председателят на АБВ Румен Петков. 

"Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов така ли вижда работата на "Икономическа полиция" и колко струва "операцията" в Стрелча", допълни Румен Петков. Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.

От АБВ ще издигнат кандидатурата на Стойно Чачов за втори мандат кмет.

Продължава разследването по случая в Стрелча, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че предстоят  разпити на свидетели и експертизи, като след обобщаването им прокуратурата ще оповести своята позиция и събраните доказателства. 

 „Кметът на Стрелча засега е без повдигнато обвинение, но разследването продължава с всички необходими процесуални действия“, заяви Пантов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна на сметището в Цалапица

Пожар избухна в сметището край Цалапица. Първият сигнал е получен при видеонаблюдението в реално време на Регионалното депо за неопасни отпадъци там.  На мястото са изпратени  пет противопожарни екипа. От  централата  съобщават, че огънят е  в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места. Пожарът е обхванал площ от..

обновено на 01.08.24 в 20:13

Пожарът до Панагюрище не е овладян, откриха кой го е запалил

Все още не е овладян пожарът, който лумна следобед между селата Баня, Оборище и гр. Панагюрище, но от пожаранат уточняват, че поне не се разраства. Пожарът е обхванал около 2 000 декара  горски фонд между трите села. Гасенето продължава с всички налични екипи на пожарната в Панагюрище, Стрелча, Пазарджик. Мобилизирани са и лесничеи от..

обновено на 01.08.24 в 19:14

Нова бонусна система въвеждат във ВМЗ - Сопот

ВМЗ - Сопот въвежда система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите си. Решение за това е взел Съветът на директорите след преговори със синдикалните организации, съобщават от държавната оръжейница.  Дружеството ще предоставя бонуси като добавка към месечните заплати на служителите си с цел равностойно и конкурентно..

публикувано на 01.08.24 в 16:30

Парламентарна комисия проверява кмета на Доспат за корупция

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Община Доспат - Елин Радев.  След прегласуване, поискано от ГЕРБ-СДС, комисията бе създадена със 116 гласа "за", 63 - "против", и двама - "въздържал се". Според решението..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружество „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

обновено на 01.08.24 в 14:34