Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка фирма може да получи ваучер за консултантски услуги

"След семинарите в Бургас, Варна, Русе и София се надяваме да има по-голям брой фирми-участници във ваучерната схема" – заяви в интервю за Радио Пловдив Васил Пеев, главен секретар на Агенцията за малки и средни предприятия.

Вече имаме проекта на първата фирма, одобрена за първия ваучер на стойност 50 000 лв, и това е „Булмит“.

Стартира се прием на документи, който ще продължи до 15 октомври, 2020 г. Всяка една фирма, която има желание, може да подаде документи. Одобрените кандидати ще получат ваучер на стойност 50 хил. лева за използването на консултантски услуги от лицензираните инвестиционни посредници, които са одобрени от Комисията за финансов надзор. Услугите могат да се ползват до 9 месеца след издаването на ваучера“ – разясни процедурата Васил Пеев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Сопот

Търсят начини за справяне с водната криза в Сопот

Въпреки че в Сопот не е обявен воден режим, от дни в района има проблеми с водата. Причината е драстично намалялото ниво на основния водоизточник, който се намира над село Христо Даново. Общинската администрация в Сопот спешно търси решение на проблема с водоснабдяването в града. През последните дни са направени огледи на..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

5000 са подадените заявления за помощите за ученици

Какви са новите изменения в получаването на семейните помощи за ученици, за най-малките от 1 до 4 клас и тези, които постъпват в 8 клас, за промените разговаряме с Десислава Йорданова , началник отдел "Социална закрила" в регионалната дирекция на Социално подпомагане-Пловдив. Родителите на ученици от първи до четвърти клас и на гимназистите от 8..

публикувано на 19.08.24 в 10:23

Димитър Ганев описва в книга "Българската политическа почва"

Социологът Димитър Ганев има нова книга, която от този месец е на книжния пазар. Той изследва националната политическа култура в монографията "Българската политическа почва". Това е едно издание на "Сиела", което щрихова основните моменти от българската „съдба“ и ги обяснява в контекста им на локална проекция на глобални тенденции в културно и..

публикувано на 19.08.24 в 09:52

Откриха над 500 старинни монети при разкопки в Пловдив

Повече от 500 монети от различни епохи и  златна заготовка за изработка на ювелирни изделия, откриха археолози от Регионален археологически музей в Пловдив. Находките бяха открити при спасителни разкопки в подножието на Стария град.  Проучваният обект е в историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив", която представлява групов паметник..

обновено на 17.08.24 в 12:19

В село Кръстатица вече има параклис "Успение Богородично"

В родопското село Кръстатица на 17 август, събота,  ще бъде осветен новопостроеният параклис "Успение Богородично". Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства от дарители. Досега в Кръстатица, която се намира на 40 км. от град Смолян и курорта "Пампорово", а и на 5 км. от балнеоложкия център село Баните, не е имало църква или..

обновено на 17.08.24 в 08:31