Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилни екипи консултират бъдещите пенсионери

Мобилни екипи на Териториалните поделения на НОИ консултират от днес кандидатите за пенсиониране в изнесени приемни за избор на по-благоприятен прогнозен индивидуален коефициент. Това се прави във връзка с промяната в Кодекса за социално осигуряване, която влезе в сила от 4 май.

Създали сме необходимата организация. Във всички общини на Пловдивска област ще предоставим възможност на жителите да направят консултации с нашите експерти по график. Те ще имат възможност да направят в реално време преценка на прогнозният размер на пенсията по двата метода – с тригодишна база преди 1997 година и по новата методика. От днес еднодневни приемни ще има в общините Хисар и Сопот. Всеки работен ден в офисите на НОИ в Пловдив, Раковски, Асеновград и Първомай ще предоставяме тази услуга, това заяви в интервю за Радио Пловдив Розалия Джинева, директор на ТП на НОИ-Пловдив.

Тази година в Пловдивска област се очаква да се пенсионират около 7000 души.

Това са лица, които навършват възраст за пенсия, обясни Джинева.

Цялото интервю с Розалия Джинева можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38

Ръст на доходите има, но картината не е толкова розова

Ръст на доходите има, но картината не е чак толкова розова както излиза от данните на НСИ, тъй като цифрите са усреднени. Това обясни икономическият анализатор на КНСБ Петър Мишев по повод данните на статистическия институт, че доходите на лице от домакинството са се повишили с 20,4% през изминалата година. Икономическият анализатор обясни,..

публикувано на 19.04.24 в 10:58

Градината пази духа на Вазов и е най- подходящо да носи името му

Историкът Стефан Шивачев подкрепя идеята градината на ул. "Христо Г. Данов" да носи името на Иван Вазов. Той се вкючи в дискусията, подета от администрацията на район "Централен" не само с аргументи от документите, но и с тезата, че Пловдив дължи на Патриарха на българската литература този спомен и признателност. Да, наистина идеята за създаването на..

публикувано на 19.04.24 в 10:44

Клуб "Квант" свърза успешно средното и висшето образование

Международна научно-приложна конференция на знаещите ще се проведе тази събота и неделя във филиала на Техническия университет-Пловдив. Организатор е фондация “ Клуб Квант ”, чиято мисия е откриването на таланти в областта на науката и инженерството. Специален гост от Австралия ще бъде Джейн Томпсън – футуролог и социален откривател, основател..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

България не е в криза, но Горският дебне зад ъгъла

"Демокрацията в България си функционира, има всички институции – има президент, има правителство, има парламент, няма някаква драма. Това, че в предизборно време, се вдига тонът на разговора, и се започват с номерата, които трябва да ги позиционират по-добре преди изборите, е напълно логично. Няма нищо фрапантно. Проблемът е, че действително, в..

публикувано на 18.04.24 в 16:46