Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събития от България и Русия във „Вход свободен“

| обновено на 21.06.19 в 09:34

Днес във „Вход свободен“ говорим за Международния ден на йогата, както и за Лятното слънцестоене.

В рубриката ни „ЗОО мания“ ще се запознаем с интересни факти за живота на едно много пухкаво и симпатично животно.

Събтията в Пловдив са в разгара си. С Екатерина Карагяурова говорим за първото турне в България на Кубански казашки хор.

С Катя Алексиева – Стойнова ще продължим с разговор за едно много българско събитие - „Фестивал на обредните хлябове и пити – месим, за да се смесим и забавляваме“.

Разбира се, няма да пропуснем и любимата ни рубика  - „Кино“, в която главен герой ще е наш сънародник.

Много музика, лятно настроение и билети за цирк „Колозеум“, в петъчното предаване.

Ще бъдем с вас, след новините в 12. 


Още от категорията

Трансформация и родова каста в „Шейкър“

Тази неделя, говорим за трансформацията на емоциите и страховете, с фамилния консултант Динка Колева. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за родовата каста и нейното влияние. Как да разпознаем своята каста?  За да сме в синхрон с промените около нас, е необходимо да си научим, по-добре, някои уроци. Звездната ни..

обновено на 22.02.20 в 16:06

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

обновено на 21.02.20 в 16:55

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки..

публикувано на 21.02.20 в 14:58

"Вход Свободен" – последен делник!

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"! Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни..

обновено на 21.02.20 в 10:09

Опит за баланс "Точно днес"

Как въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив ще облекчи трафика и паркирането. След заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата ще разговаряме със зам. -кмета по транспорт и Тодор Чонов. Гневни и непремерени, бодливи, настъпателни и назидателни... Във всички случаи силно напрегнати. Висшите институции си крещят и обвиняват..

публикувано на 20.02.20 в 17:40