Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на  „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските ни партньори ще кажат „Да“ за Шенген? Защо банките хвърлят сянка върху перспективите за еврото?

На 26-ти юни отбелязваме Международния ден за борба с наркотиците. Психологът Даниела Димитрова ще ни запознае с работата на Обищинския съвет по наркотични вещества в Пловдив, и в частност на Превантивно-информационния център.

С проф. Въльо Николов, директор на Техническия университет в Пловдив говорим за ремонта и възстановяването на корпус 3 на университета. Особеното е, че сградата е архитектурен паметник на културата. Целта е бившият католически колеж „Св. Йосиф“ да се превърне в съвременен научен център с 20 лаборатории.

Фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив ще завърши с връчване на награди на отличените в литературния конкурс „Наследници на траките“, и музикално-поетична програма.

Проф. Ваня Лозанова от БАН споделя постиженията си в сферата на писмените знаци на траките, и необходимостта от провеждане на научната конференция в рамките на фестивала.  

Преди новините в осем Анастасия - Мария Тучева от осми клас на Национална търговскка гимназия в Пловдив, ще покани слушателите на благотворителен концерт и търг в двора на гимназията от 17 часа.

В „Добро утро, Ден“ проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ ще ни каже, какво е пътят за него, защо трябва да поглеждаме назад, но да не се връщаме.

В рубриката „Великите европейци“, Пламен Асенов разказва за италианския революционер Джузепе Гарибалди, който става капитан на търговски кораб. Дава клетва да се бори за независимостта и единението на родината си.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 26-ти юни 2019 г. от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

По стъпалата, които водят и нагоре и надолу "Точно днес"

В "Точно днес" ще чуете последни данни за пандемията  от Националния оперативен щаб. И още: Как осъмва Смолянска област след снеговалежа и дъжда- областният управител Недялко Славов. Среща с родопския предприемачач Бойко Златев от смолянското село Могилица , който  започна да шие безвъзмездно маски за хора от селото и околността. Анализ..

публикувано на 05.04.20 в 17:16

Психотерапевтът Лили Тумбева гостува в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ви срещаме с психотерапевта Лили Тумбева. Как да запазим психиката си и да преборим депресията, предизвикана от социалната самоизолация? Какви са най- адекватните методи за справяне със страха и липсата на физическа активност? Това са част от въпросите, които ще  разискваме днес с нашата събеседничка.  Започваме след новините в 16..

публикувано на 05.04.20 в 13:12

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

обновено на 05.04.20 в 10:55

Смяна на рамката в „Шейкър“

Днес, в предаването, говорим за тракийски туристически район. Гавраил Гавраилов ни гостува, този път, в качеството си на изпълнителен директор на „Организация за управление на Тракийски туристически район“.  Ще отправим поглед, по-напред, във времето. Чуха се доста призиви за това, че е хубаво след като преминем през тази ситуация, да..

обновено на 04.04.20 в 16:28
Илюстрация: Иван Кутузов - Кути

"Ден след ден" към актуалното от деня

Премиерът Бойко Борисов и началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски провериха как върви производството на шлемове и защитни очила в предприятие в Смолян . Чуйте репортаж от инспекцията в родопския град. С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ ще коментираме евентуалното..

обновено на 03.04.20 в 14:18