Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на  „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските ни партньори ще кажат „Да“ за Шенген? Защо банките хвърлят сянка върху перспективите за еврото?

На 26-ти юни отбелязваме Международния ден за борба с наркотиците. Психологът Даниела Димитрова ще ни запознае с работата на Обищинския съвет по наркотични вещества в Пловдив, и в частност на Превантивно-информационния център.

С проф. Въльо Николов, директор на Техническия университет в Пловдив говорим за ремонта и възстановяването на корпус 3 на университета. Особеното е, че сградата е архитектурен паметник на културата. Целта е бившият католически колеж „Св. Йосиф“ да се превърне в съвременен научен център с 20 лаборатории.

Фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив ще завърши с връчване на награди на отличените в литературния конкурс „Наследници на траките“, и музикално-поетична програма.

Проф. Ваня Лозанова от БАН споделя постиженията си в сферата на писмените знаци на траките, и необходимостта от провеждане на научната конференция в рамките на фестивала.  

Преди новините в осем Анастасия - Мария Тучева от осми клас на Национална търговскка гимназия в Пловдив, ще покани слушателите на благотворителен концерт и търг в двора на гимназията от 17 часа.

В „Добро утро, Ден“ проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ ще ни каже, какво е пътят за него, защо трябва да поглеждаме назад, но да не се връщаме.

В рубриката „Великите европейци“, Пламен Асенов разказва за италианския революционер Джузепе Гарибалди, който става капитан на търговски кораб. Дава клетва да се бори за независимостта и единението на родината си.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 26-ти юни 2019 г. от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 34 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му..

обновено на 27.02.20 в 14:01

На пътешествие във „Вход свободен“

В последния четвъртък на февруари, си говорим за теснолинейката. И се качваме, на теснолинейката, на 3-ти март.  Минаха четири години, от първото масово празнично пътуване по теснолинейката, организирано неформално, с цел привличане на обществения интерес към линията.  За историята на инициативата и за празника тази година, говори Кристиан..

обновено на 27.02.20 в 09:35

"Точно днес" - това ли е, което изглежда

Протести и напрежения по суша и вода - следим ги в четвъртък сутринта.  С недоволните от кариерите в Белащица, които за пореден път ще заявят публично позицията си днес и с превозвачите, гневни на начина, по който се въвежда тол системата. Гласът на хората от Родопската яка ще е Ани Кемалова, а с последите новини след вечерните срещи между превозвачите и..

публикувано на 26.02.20 в 17:22

За коронавируса и други зарази говорим в "Ден след ден"

Продължаваме да следим ситуацията около епидемията от коронавируса, който превзема все по-близки до България територии. От д-р Милена Панайотова от РЗИ – Пловдив очакваме актуалната информация за състоянието на болните, които се изследват за наличие на Covid-19 в УМБАЛ “Св. Георги“. Темата следи и Антония Попова , която е на кръгла маса в..

публикувано на 26.02.20 в 14:18