Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По следите на времето в "Ден след ден"

22 % от жителите на Пловдив и областта през миналата година са живели под прага на бедност, който е бил 368.75 лв. на месец. Данните са на официалната статистика. Колко от хората в региона са застрашени от бедност през тази година и къде е Пловдивска област спрямо останалата част на страната, говорим с Валентин Точев от Териториалното статистическо бюро Юг.

Мирен протест посрещна военния министър Красимир Каракачанов при визитата му на полигона Црънча. Хората настояват за пореден път да бъде закрит военният полигон, който те обвиняват за шума, взривовете и вибрациите, които ги тормозят от години. По темата – чуйте гледната точка на Трендафил Величков от протестиращите и краткия коментар на министър Каракачанов.

Италианският журналист и социалист Давид – Мария Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Изборът стана на втори тур, след като 3 дни лидерите на страните от ЕС се договаряха скрито и явно. Какви ще са предизвикателствата пред новия европарламент и как „стои“ България в него – разговор с Весела Чернева, директор на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

Севдалин Палаузов проследи третия опит да „тръгне“ в съда делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги Джевизов – Жоро Плъха.

Живка Танчева разказва за инициатива, посветена на Епископската базилика в Пловдив.

Антония Попова ни среща с организаторите на изложбата „Балканска гордост“, с включени снимки от различните прайд шествия на Балканите. Експозицията  предизвика остри политически реакции преди време.

А Екатерина Костова разказва за открития този следобед паметник на княз Церетелев в село Церетелево, община Съединение. 


Още от категорията

"Точно днес" - петъчно търсим новото!

Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. На дистанция от три месеца, за лечението на болните в Инфекциозна клиника, за мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева , ръководител Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински университет - Пловдив, тя е..

публикувано на 04.06.20 в 16:32

"Ден след ден" към актуалното на 4 юни

На 15 юни отпадат всички ограничения, свързани с разпространението на коронавируса у нас, стана ясно на днешния, последен брифинг на Националния оперативен щаб. След близо 3 месеца живот в извънредно положение по време на пандемия, как се отрази това на хората с хронични заболявания? Темата ще коментираме с Пенка Георгиева , председател на..

публикувано на 04.06.20 в 14:23

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 04.06.20 в 13:55

"Вход свободен" - жажда за лято

Лятнана ваканция за най-малките вече е факт и са на лице и списъците с книги, които децата трябва да прочетат през лятото. За това ще обърнем внимание на ползите от четенето.  Ще направим и летен списък с нещата, които задължително трябва да имате за най-горещия сезон.  Днес ще ви срещнем и с психолога Георги Станков. Той ще ни разкаже за тематичната..

обновено на 04.06.20 в 09:27

Употреби и цели в „Точно днес „

Затихваща, или все още  е застрашителна опашката  на Ковид 19 – актуална информация от  НОЩ в 8 часа . От практиката на личния лекар:    какво се промени за лекарите и пациентите след пандемията. Разговор с д-р Николай Влахов от второ ДКЦ –Пловди в. Власт и религия. Щ е се промени ли статутът на бившата християнска базилика „Св...

публикувано на 03.06.20 в 17:02