Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подреждаме аргументи и цветове "Точно днес"

Сряда утро с радио и лятно настроение:

Говорим за Plovdiv World Fest 2019 и концертите, които ще обединят български фолклор с джаз, фънк и танго на Римски стадион. Европейска столица на културата посреща още един фестивал, който поставя акцент върху световната музика. 

Повече от организаторите Райна Василева и Живко Василев.

Машинното гласуване е на път да отпадне от тази есен, кои са аргументите премерени и оценени от управляващите след гласуването на евроизборите, разговор по темата с Анна Александрова, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по правните въпроси в Народното събрание.

Как фонд може да набере доверието на 1 млн. пациенти и те да се здравноосигуряват в него, при все че здравната вноска е 8%, как ще демонополизираме Касата, говорим с д-р Мими Виткова, бивш здравен министър, сега председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволното здравно осигуряване. 

"Великите европейци" ни отвеждат до уникалните картини и живот на великия фламандски художник Ян ван Ейк. Аудиоразказът на Пламен Асенов излъчваме след новините в 9.00 часа.

Бъдете с Радио Пловдив, ще се радваме да започнем заедно юлското утро!

Още от категорията

Ноември си отива „Точно днес“

В последния ден от ноември срещите в ефира на Радио Пловдив са с Надя Танева, директор на Дирекция социално подпомагане в Пловдив. Тя ще коментира помощите, които отпуска държавата за родители на деца до 14 г. възраст, които са в неплатен отпуск поради затварянето на училищата. С клиничния психолог Маргарита Тарейн говорим за психичното..

обновено на 29.11.20 в 17:02

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 29.11.20 в 10:32

Изпитания и чувства „Ден след ден“

Скандалът с пловдивската общинска болница „Св. Мина“, шумно, но фалшиво обявена за първата в страната Ковид-болница, продължава. Напрежението е между общината, областния кризисен щаб и екипа на балницата – основно, разбира се, заради взетите решения и тяхната далновидност. Областният кризисен щаб трябва да поеме отговорност за предложението..

публикувано на 27.11.20 в 14:57

"Вход свободен" - на прага на карантината

В последният ден на работната седмица, и последни часове преди втората карантина, ще направим опит да погледнем предстоящото време по обективен начин.  В петък, по традиция отделяме минути за литература, а днес вповече от обичайно! Срещаме ви с Виктория Бешлийска - автор на страницата "По дирите на думите". Днес разговаряме за смисълът, за думите и..

обновено на 27.11.20 в 10:01

"Точно днес" не само в черно

Какво му е  черното на „ черния петък “, този път в коронавирусна ситуация.  Отново за ползите и капаните. Разговор с   Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. От Рим ще чуем медицинската сестра от Велинград  Ани Гугалова , която разказва за  Ковид-мерките и обществените настроения в Италия. „Затварянето“ на..

публикувано на 26.11.20 в 16:09