Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подреждаме аргументи и цветове "Точно днес"

Сряда утро с радио и лятно настроение:

Говорим за Plovdiv World Fest 2019 и концертите, които ще обединят български фолклор с джаз, фънк и танго на Римски стадион. Европейска столица на културата посреща още един фестивал, който поставя акцент върху световната музика. 

Повече от организаторите Райна Василева и Живко Василев.

Машинното гласуване е на път да отпадне от тази есен, кои са аргументите премерени и оценени от управляващите след гласуването на евроизборите, разговор по темата с Анна Александрова, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по правните въпроси в Народното събрание.

Как фонд може да набере доверието на 1 млн. пациенти и те да се здравноосигуряват в него, при все че здравната вноска е 8%, как ще демонополизираме Касата, говорим с д-р Мими Виткова, бивш здравен министър, сега председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволното здравно осигуряване. 

"Великите европейци" ни отвеждат до уникалните картини и живот на великия фламандски художник Ян ван Ейк. Аудиоразказът на Пламен Асенов излъчваме след новините в 9.00 часа.

Бъдете с Радио Пловдив, ще се радваме да започнем заедно юлското утро!

Още от категорията
Виктор Бойчев

В "Срещите" разговор за изкуството на куклите

В „Срещите” тази събота с носителя на наградата "Пловдив" за цялостно творчество, доскорошен директор на Пловдивския куклен театър Виктор Бойчев, си говорим за света на куклите, за престарото куклено изкуство. И за това накъде гледа днес кукленият театър по света, кога превзема света на детето.

обновено на 30.05.20 в 09:13

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 29.05.20 в 17:38

Чист въздух и удобен транспорт - теми в "Ден след ден" на 29 май

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проучване на нагласите и провеждането на разяснителна кампания сред домакинствата за преминаване на отопление от екологични източници. От друга страна от „Бизнесът за Пловдив“ настояват общината да вземе спешни мерки, за да се подобри чистотата на въздуха. Прекратената поръчка ще забави ли изпълнението..

публикувано на 29.05.20 в 14:29

За живота и ежедневието във „Вход свободен“

Всеки има право, на добра компания, в петък следобед. Любопитно ни е и днес коментираме природата, и законите на втория шанс, семейният консултант Динка Колева е насреща. Ще си говорим и за мед, пчелни продукти, както и за новия проект на общинско пчеларско сдружение „Акация – 1899“ Пловдив. Кой е най-търсеният мед? В кой град, в..

обновено на 29.05.20 в 09:39

Книги, театър, образование и здраве „Точно днес“

Освобождаването на мерките срещу Covid-19 ще продължи. В утрото на 29 май следим стъпките за връщане към нормален живот. Във времето от 7 до 9.30 часа ще чуете: Здравеопазване в условия на коронавирус. Последици и рискове. Разговор с доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването. Матури и противоепидемични..

публикувано на 28.05.20 в 16:52