Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тревоги и възторзи "Точно днес"

С въодушевеното очакване на Роженския събор, който разстила на поляните в Родопите българския дух и темите на ежедневието, които тревожат същия този дух - така затваряме делничната седмица в петък.

Освен за програмата на тридневния фолклорен празник, ще ви кажем и как да стигнете до него без да попаднете в задръстване.

Хакерският скандал, който проби данните на НАП и пусна 5 милиона ЕГН- та, доходи, сделки и заеми да щъкат свободно ще коментира юристът, специалист по охрана на личните данни Димитър Калдамуков.

Опасенията от разрастванането на епидемията от африканска чума по свинете ще бъде тема на разговора ни с д - р Васил Паница, който е председател на ловното дружество "Сокол". Ловците са със специална мисия в битката срещу разпространението на заразата.

Ще допълним с картина от свинефермата в с. Братаница и с коментар и на председателя на Обединени български животновъди Бойко Синапов. 

"Добро утро, Ден!" днес по своя начин казва директорът на Етнографския музей в Пловдив Ангел Янков.Още от категорията

Напред и нагоре - "Точно днес"

Извънредната епидемична обстановка наложи правила, заради които  животът ни дотук започна да изглежда много по-съществен. На два месеца  дистанция от познатата реалност, новата добави страхове, въпроси, откровения, с които качеството ни на  живот ще има и  важен морален елемент в  сложната си формула. Създаването на защити в съзнанието ни  като..

публикувано на 26.05.20 в 17:26

Он- и офлайн сцени "Ден след ден"

След протест на 24 май, днес дойде новината, че танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Как ще се организират да се върнат на сцената и при какви условия? Как се твори изкуство в условията на извънрдена епидемична обстановка? Питаме представители на две изкуства - директора на Пловдивския драматичен театър Кръстьо..

публикувано на 26.05.20 в 14:51

За човека и еволюцията във „Вход свободен“

Има различни стратегии за преодоляване на мързеливите състояния, но днес ще разглеждаме по-интересни теми. За духовните, натурални и тежки храни, и за физическото тяло от гледна точка на науката за магнетизма, разказва д-р Зоя Георгиева, специалист по интегративна медицина.  В рубриката „Брейнсторминг“, накратко за циклите в развитието на човека,..

обновено на 26.05.20 в 09:35

Как продължаваме „Точно днес“

В първия ден от отварянето на детските градини след пандемията, Антония Попова ще бъде в детска градина „Малкият принц“ – каква е  ситуацията в градината, а за Пловдив ще разкаже зам.кметът Стефан Стоянов . За затихващите и незатихващи обществено-политически сюжети. Интервю със  социолога Евелина Славкова. В рубриката „ За..

публикувано на 25.05.20 в 17:53

Празничен понеделник с "Вход свободен"

В празничния понеделник ще се заредим с много усмивки за предстоящата седмица . Всяка държава има своите закони, които трябва да бъдат спазвани, но има страни, в които някои забрани са меко казано абсурдни. С тях ще се запознаем днес. Важно е да ги знаете, за да не бъдете неприятно изненадани.  Всеки има своите мигове, в които просто си умира за..

публикувано на 25.05.20 в 09:12