Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказът на Иван Тотев от трети мандат е личен избор


ГЕРБ – Пловдив стартира партийните си събрания за номинации  за кмет на Пловдив, районни кметове  и за  общински съветници. Събранията са насрочени по график в шестте районни организации и са отворени за граждани, които също ще могат да предлагат кандидати, но без да имат право на глас. 


В продължение на три дни членовете на партията ще решават кои свои представители да номинират за следващите четири години на местната власт, като последната дума ще има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов. 


Тази вечер от 18 часа членовете на „Централен” и „Северен” ще представят своите номинации. 


Според Георги Стаменов, който е кмет на "Централен" и председател на районната организация, оттеглянето на Иван Тотев от местните избори е негов личен избор. Той заяви, че не е очаквал подобно решение. Стаменов декларира, че ако получи подкрепата на съпартийците ще приеме да бъде кандидат и за районен кмет, и за кмет на общината.


Ръководството на ГЕРБ в "Северен" има номинация за кандидат - кмет на мястото на арестувания Ральо Ралев и ще предложи трима за кандидат - кмет на Пловдив, каза пред Радио Пловдив председателят на организацията Стефан Дедев. Той заяви, че и досега районните събрания на партията са били открити за граждани и журналисти. 


И Стаменов, и Дедев потвърдиха, че последната дума кой ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив ще бъде на Изпълнителната комисия и на лидера на партията Бойко Борисов.

Утре са събранията в „Южен“ и „Източен“ с партийни лидери на двете структури общинският съветник Георги Василев и Иван Стоянов, директор на ОП“Чистота“. 


На 24 юли ще се чуят номинациите в „Тракия” с председател Костадин Димитров, който е и кмет на района, и „Западен”, където председател е общинският съветник Ясен Михайлов. 


Междувременно от днес до 8 август стартират и номинационни събрания за Местни избори 2019 - Пловдив област, като първото е за община Родопи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17