Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Шейкър" - хобито - моето вътрешно аз

| обновено на 08.09.19 в 07:03

Неделите, отпуските и изобщо почивните дни са времето в което мнозина се отдават заслужен релакс или забавления. Какво обаче е разбирането за отмора и удоволствие за всеки от нас? Със сигурност отговорите на този въпрос са толкова много и толкова различни, колкото сме и ние!

 В ранното утро на почивния ден, ще потърсим една различна част от заниманията попадащи в графа приятни. Различна от книгата за четене, вкусното ястие или напитка. Темата на която ще отдадем внимание нарекохме – „Хобито – моето вътрешно аз„. С помощта на събеседниците ни, ще открием нови светове в почивната програма. 

Как един инженер-химик се отдава страстно на ръчната изработка на шапки и как, през погледа на специалиста, ни влияе заниманието с избраното от нас хоби?

Психолог Евелина Чанева ще сподели професионалното си мнение по темата, а също ще даде и някои препоръки. Срещаме ви и с майстора по текстил Гина Чипилска, която ще ни разкаже са своето хоби, заниманията с него и всичко, което тези занимания й носят. 

 Очаквайте традиционна доза "Мултивитамин"  и  "Шейкър диагноза" с подходящите занимания според зодията, много хубавата музика за събуждане и един добронамерен и усмихнат екип!

Започваме след новините в 7.

Още от категорията

Какви филми гледаме „Точно днес“

Какви сънища ще сънуваме  в единия час спечелено време тази неделя. Розови, кошмарни, или никакви.  И до сънуване ли ни е ? Защото пак ще превъртаме  стрелките на часовниците.  И ще  продължим да броим коронавирусните. Как ще ни  повлияе тази комбинация ?  Интервю с психиатъра д-р Веселин Герев.  Филми на големия екран идват за „Възпитние на..

публикувано на 22.10.20 в 16:57

Здравеопазване и пари - теми в "Ден след ден"

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че здравната система изнемогва под натиска на КОВИД-19, като най-големият проблем са медиците на първа линия. Здравната система се нуждае от помощ и тя ще се търси сред специалистите от извънболничната помощ и студентите по медицина, обяви министърът. Какво е становището на Националната..

публикувано на 22.10.20 в 14:42

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и..

обновено на 22.10.20 в 13:59

"Вход свободен" - балет „Елемент“ и впечатления от "Plovdiv open" 2020

Повечето хора практикуват "стандартни" хобита - колекционират монети или марки, спортуват, четат или плетат. По света обаче се намират и индивиди със странни увлечения като имитирането на крави и татуирането на коли. Ще стартираме днешното предаване с едни много различни и пъстри хобита, които ще ви оставят без думи.  Ще обърнем внимание и на..

обновено на 22.10.20 в 09:31

Защита, мода и възможности "Точно днес"

Според експертите носенето на маски на открито е равно на три пъти по-малко заразени с Ковид-19. От днес маските стават задължителни, поне до края на ноември. Еднократните хирургически маски не са ефикасни в случая. Какви маски да ползваме, кои са с по-голяма защита? Ще говорим с кардиолога проф. д-р Младен Григоров, който заяви, че Ковид 19 е повече..

публикувано на 21.10.20 в 14:55