Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Номиниран съм от Зико, но ако сгази лука, няма да мълча

Проф. Димитър Шишкове от знаковите имена, които попадат в предложението за общински съветници в гражданската квота на ГЕРБ - Пловдив. Д-р Шишков е изветен уролог, депутат от Реформаторския блок, един от хората, които активно подкрепиха Здравко Димитров при предишното му явяване за кмет, подкрепен именно от реформаторите.

Номинацията му за общински съветники е именно от Здравко Димитров, обясни проф. Шишков. 

Поемам отговорност към този, който ме е номинирал и това е Здравко Димитров.  Познаваме се отдавна и не случайно той получи подкрепата на Реформаторския блок на предишните избори.

Ако обаче като кмет той нагази в  лука, аз няма да мълча и ще го покажа.

Като обществено ангажирана личност дясната политика, която прави ГЕРБ ме удовлетворява.  Не ми е било цел да влизам тази листа, но попадам там като част от селекцията от можещи и знаещи хора, която Димитров направи.

По думите на Шишков практиката досега е била да се лансират повече послушни и изпълнителни кадри. 

За избора си, независимо от мястото на което ще бъде вписан в листата, той обяви, че ще разчита на гражданите и техните преференции. 

Гражданите знаят кои са маскарите.

Димитър Шишков обяви, че в Общинския съвет ще се бори да има прозрачност и изчистване на всяко съмнение за нередности. 

Разбирам от здравеопазване и спорт и ще работя в тези сфери, декларира д-р Шишков.

Трябва промяна в начина на работа на общинските болници и поощряване на масовия спорт, а назначенията на партийно кадри на ръководни постове трябва да се прекратят.

 Ще спазвам правила, но не и такива, които ме карат да изпитвам съмнения, каза още проф. Шишков.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Мерките срещу коронавируса са като мерките срещу грипа

Тримата пациенти хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св.Георги“ са с отрицателни резултати за коронавирус и ще бъдат  изписани. Това заяви  Утре в Областна администрация ще бъдат обсъдени мерките за предотвратяване на заразяването с коронавирус и учреден регионален оперативен щаб за координирането действията на институциите  на местно..

публикувано на 26.02.20 в 17:20

Управляващите са стабилни, но не излъчват стабилност

Очаквани са тези искри или конфликтни ситуации между партньорите в управляващата коалиция , най-вече между ГЕРБ и основният им партньор ВМРО , заяви политологът Анастас Стефанов от Изследователски център "Тренд" в коментар за напрежението след показния арест на директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева,..

обновено на 26.02.20 в 17:03
Румен Драганов

Дори след коронавируса през 2020-та ще има ръст на туризма

Коронавирусът по света и у нас - заразата, която в мащабите си има сериозни последици за Китай и Италия.  В Италия официално има 320 заразени с коронавирус, което е със 100 повече от вчера, а има и още един смъртен случай, с който общо стават 10, казаха от Кризисния щаб тази сутрин.  В Хърватска също има човек с признаци на коронавирус...

обновено на 26.02.20 в 16:58

Поставят 1200 дефибрилатори на обществени места в Пловдив

В Пловдив започва поставянето на външни обществени дефибрилатори. Това стана ясно по време на кръгла маса, която се организира от Община Пловдив. Първият етап предвижда те да се внедрят в общински лечебни заведения и предприятия, а също и в сградата на администрацията, съобщи доктор Калин Калинов, директор на Дирекция „Здравеопазване“ към Община..

публикувано на 26.02.20 в 16:41

Българските производители на водоплаващи губят пазари

Днес собственици на птицеферми се събраха на среща в Раковски, на която обсъдиха мерки за справяне с инфлуенцата по птиците. Темата коментира   Иван Йовчев , съпредседател на Сдружението на производителите на водоплаващи в България. Птичият грип е установен в 3 обекта в Пловдивска област - в 2 стопанства за патици и 1 за кокошки и пилета...

публикувано на 26.02.20 в 16:22