Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номиниран съм от Зико, но ако сгази лука, няма да мълча

Проф. Димитър Шишкове от знаковите имена, които попадат в предложението за общински съветници в гражданската квота на ГЕРБ - Пловдив. Д-р Шишков е изветен уролог, депутат от Реформаторския блок, един от хората, които активно подкрепиха Здравко Димитров при предишното му явяване за кмет, подкрепен именно от реформаторите.

Номинацията му за общински съветники е именно от Здравко Димитров, обясни проф. Шишков. 

Поемам отговорност към този, който ме е номинирал и това е Здравко Димитров.  Познаваме се отдавна и не случайно той получи подкрепата на Реформаторския блок на предишните избори.

Ако обаче като кмет той нагази в  лука, аз няма да мълча и ще го покажа.

Като обществено ангажирана личност дясната политика, която прави ГЕРБ ме удовлетворява.  Не ми е било цел да влизам тази листа, но попадам там като част от селекцията от можещи и знаещи хора, която Димитров направи.

По думите на Шишков практиката досега е била да се лансират повече послушни и изпълнителни кадри. 

За избора си, независимо от мястото на което ще бъде вписан в листата, той обяви, че ще разчита на гражданите и техните преференции. 

Гражданите знаят кои са маскарите.

Димитър Шишков обяви, че в Общинския съвет ще се бори да има прозрачност и изчистване на всяко съмнение за нередности. 

Разбирам от здравеопазване и спорт и ще работя в тези сфери, декларира д-р Шишков.

Трябва промяна в начина на работа на общинските болници и поощряване на масовия спорт, а назначенията на партийно кадри на ръководни постове трябва да се прекратят.

 Ще спазвам правила, но не и такива, които ме карат да изпитвам съмнения, каза още проф. Шишков.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33