Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Костадин Язов с идея за кино "Въстаник" като културен център

Костадин Язов, кандидат от ГЕРБ за кмет на Район „Южен“, обясни в предаването „Точно днес“ влизането си в кампанията за местния вот:

Аз съм и пряко и косвено обвързан с района, в него живя от 30 години. Има доста млади хора, развива се постоянно, има нужда от постоянно обновяване и украсяване.

Язов, който смята, че е разпознаваемо лице, ще разчита на срещи с хортата. Той разказа, че доста е ходил „по шрокия свят“ и може да предложи от това, което е видял, и на място.

Аз имам един принцип - повече ние и по-малко аз. Разчитам на идеи и от хората, допълни кандидат-кметът от ГЕРБ. Според него, район Южен има накъде инфраструктурно да се развива.

Има нужда от детски градини, детски площадки, спортни площадки. Имам идея да направим от бившето кино „Въстаник“ хубав културен център. В него, след разговор с институциите, по думите на Язов, може да се даде възможност на Пловдивската опера да се премести.

Кандидатът за кмет каза още, че гледа скептично на социологическите проучвания и че хората ще решат с избора си кой да е кмет. На въпрос защо не участва в общинската листа, която предлага ГЕРБ за Пловдив, той обясни: Нямам намерение да оставам в ОбС. Мой личен избор е. Аз работя в ЕСО.

За Здравко Димитров, с когото разказа, че се познавали отдавна, определи като  амбициозен човек с идеи. Смятам, че ще съумее да състави екип, с който да покаже на какво е способен.  


Още от категорията

Надбавки за 70 000 деца в Пловдив, ако отпадне "доходът"

Семейство с едно дете от Пловдив получи отказ от детски надбавки заради надхвърляне на прага от 510 лева за получаването й с 25 стотинки на човек. „Това прозвуча като обида от страна на държавата, защото заради тези 25 стотинки едно дете ще бъде лишено от детски надбавки“ - сподели пред Радио Пловдив Митко Стоянов. По думите му, до..

публикувано на 20.10.20 в 12:15

Още няма противогрипни ваксини, а и едва ли ще стигнат

Очакваме противогрипните ваксини всеки момент, но още ги няма, каза  общопрактикуващият лекар д-р Кирил Еленски. Той уточни, че това са противогрипни ваксини, които са безплатни, и са за хора над 65 години със сериозни заболявания.  За такива случаи ваксините са препоръчителни, въпреки че са прогнозни, а не универсални, защото  все още не е..

обновено на 20.10.20 в 12:10

В Карлово обединяват отделения, за да има легла за Ковид 19

Каква е ситуацията с Ковид 19 в карловскита общинска болница в Карлово. Интервю с управителя д-р Христо Пелев .  На областния кризисен щаб за борба с Ковид 19 в Пловдив бе решено, че ще засили контролирането на мерките на всички нива.  Две са болниците в областта, където се лекуват болни с коронавирус, едната е в Асеновград, другата в Карлово...

обновено на 20.10.20 в 11:04

Трябва да има проверка за пътя на ваксините

Да се направи проверка  колко точно е брот на  противогрипните ваксини , как ще бъдат разпределени, защото това стига и до Комисията за защита на конкуренцията и   ако има  предварително уточнен брой ваксини, а той не е спазен, кой трябва да понесе отговорност затова , това предлага Димитрия Стайкова председател  на Регионалната фармацевтична..

публикувано на 20.10.20 в 10:28

И "Тренд" измери паритет между ГЕРБ и БСП

След два поредни месеца на спад в обществената подкрепа към основната управляваща партия и ръст при извънпарламентарната опозиция, през октомври се регистрира стабилизация на нивата от септември, ГЕРБ и БСП остават в практически паритет.  Това показван данни от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на..

публикувано на 19.10.20 в 15:37