Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров злоупотребява с постиженията на демокрацията!


Лидерът на Атака Волен Сидеров злоупотребява с постиженията на демокрацията, и тези, които се възползват от него, също трябва да носят отговорност, каза в интервю за Радио Пловдив Иван Радев член на УС на Асоциацията на европейските журналисти /АЕЖ/. 

От асоциацията излязоха с протестна декларация, в която изразяват солидарност е с екипа на предаването “Референдум” и журналистите от Българската национална телевизия, във връзка с непристойното и недопустимо държание на депутата Волен Сидеров в студиото

Той припомни, че това не е първа проява на Сидеров, през 2013г. той се опита пак да нахлуе в БНТ, а през 2018г., в предаването "От деня" на БНТ, водено тогава от настощия генерален директор Кошлуков, Сидеров искаше уволнението на  неудобен за него  журналист, на нищо не последва оттова. 

Радев подчерта, че с държанието си Сидеров  злоупотребява с правата, които законите на България му дават.  В предизборна кампания  БНТ по закон е задължена да покани представители  на политическите  партии, и  няма как да ограничи  участието им. В случая с Волен Сидеров,  заради имунитета му като депутат,  не може да му бъде потърсена отговорност за поведение, което прилича на хулиганство. 

Според Радев този случай не може да бъде основание за законодателни промени. По-скоро в споразумението, което СЕМ сключва с политическите партии, да се въведе някакво уточнение за подобни случаи, но ткрябва да се обмисли много внимателно. 

За казуса с БНР, Радев заяви, че искането на СЕМ за оставка на генералния директор на БНР е добре мотивирано решение за отстраняването му , като заяви още: надявам се  СЕМ да не оплескат нещата, жаргонно казано, и след това да се налага съдът да отменя грешни решения. 

Цялото интервя с Иван Радев е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уволниха държавен служител от Асеновград заради участие в РИК

Скандално уволнение на държавен служител заради назначаването му в 17-та Районна избирателна комисия на Пловдив област. Началникът на Общинска служба по земеделие – Асеновград Ваня Костадинова е била освободена в петък от директора на Областната дирекция „Земеделие“ Ангел Личев.  Костадинова и нейният адвокат са обжалвали в..

публикувано на 03.06.24 в 16:12

В агросектора да се подпомагат интегрирани решения

„Когато се вдигне жизненият стандарт на хората и по-голяма част от тях спрат да купуват само най-евтините неща“. Тогава, според доц.  Божин Божинов, експерт по растителна генетика от пловдивския Аграрен университет, ще е възможно да се увеличи дела на пазара на българските плодове и зеленчуци. Според него процесът ще изисква усилията и на..

публикувано на 03.06.24 в 16:11

Демографската пустиня у нас е колкото площта на Дания

В България има цели райони, в които от 30 години не се е раждало дете. Почти 40% от територията на страната ни представлява “демографска пустиня”. Това са места, в които живеят под 10 души на кв. км. У нас площта на тази „демографска пустиня“ е колкото са териториите на страни като Дания и Нидерландия.  Още по – тревожното е, че само за..

публикувано на 03.06.24 в 14:50

Постоянното ходене на избори не носи позитиви на никого

"Това, че ще гласуваме два избора на една и съща дата, вкарва доста повече енергия в изборите. Партиите правят доста големи събития в София, Пловдив и на други места в страната, което означава, че има повече енергия". Това заяви политологът и изборен експерт Даниел Стефанов. Той обаче изрази недоверие, че ще видим съществен скок в активността на..

публикувано на 03.06.24 в 11:12

В момента е неатрактивно да се отваря аптека

„ Организацията беше създадена с условие в нейния устав – член първи, според който собственици на фирми юридически лица могат да бъдат пълноправни членове на организацията и това са лица, при които 50% от собствеността са на магистър фармацевт. Било то с една или с до 4 аптеки, както е в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина “..

публикувано на 31.05.24 в 15:53