Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Листата на ГЕРБ води с 35 %, следвана от НФСБ-ВМРО с 19-20 %, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 %, Демократична България - 5 % и Кауза Пловдив - 3%

При балотаж Славчо побеждава Зико, прогнозира "Неохрон"

Тежък балотаж с неясен изход в Пловдив, според социологът Николай Близнаков

„Тежък балотаж с неясен изход“ – така изследователска агенция „Неохрон“ прогнозира предстоящите местни избори в Пловдив. Това сочи проучване на агенцията, проведено през първата седмица на октомври, в което са интервюирани 730 пълнолетни жители на община Пловдив, като извадката е представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование. Методиката на изследването е интервюта „очи в очи“ по домовете на анкетираните, като проучването е проведено със собствени средства.

 

Възможната подкрепа за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров и кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов е изравнена до около 30 процента. Следват ги Дани Каназирева с 22 пункта, Николай Радев с около 10, Атанас Костов с около 5, Николай Бухалов с около 4 и Георги Колев с 1,5. Останалите кандидати имат под 1 процент подкрепа.

„Очаква се тежък балотаж, тъй като традиционно на втория тур се наблюдава феномена „всички срещу управляващите“. Ето защо, дори да влезе в балотажа с 3-4 процента преднина, за Здравко Димитров ще бъде много трудно, дори малко вероятно, да го спечели“ – анализира председателят на агенцията Николай Близнаков.

На въпроса: „Как бихте гласували, ако на втория тур се явят следните кандидати?“, в евентуалния сблъсък между Здравко Димитров и Славчо Атанасов печели Атанасов с 32 процента подкрепа срещу 29 за Димитров.

При евентуална битка между Здравко Димитров и Дани Каназирева, печели Димитров с 28 процента подкрепа срещу 25 за Каназирева.

Листата на ГЕРБ води убедително с 35 процента подкрепа и партията продължава да е основната политическа сила в града, като на тези избори е невъзможно да бъде изместена от първото място – сочат данните на „Неохрон“. На второ място е подкрепена листата на НФСБ-ВМРО с 19-20 процента, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 процента, следвани от Демоткратична България с 5 пункта и Кауза Пловдив с 3.

От „Неохрон“ съобщиха, че се надяват да изкарат и друго проучване седмица преди изборите на 27 октомври.


Още от категорията

Диспут за развитието на Пловдив в новия мандат по Радио Пловдив

“ “ Развитие на общината през новия мандат” ” е темата на последния предизборен диспут по Радио Пловдив в тази кампания, който се проведе на 24 октомври, четвъртък.  Диспутът може да гледате  на Фейсбук страницата   на Радио Пловдив.  Водещ е Елена Крушкова.

публикувано на 23.10.19 в 10:39

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 21.10.19 в 15:57

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори. То ще се провежда от днес до сряда включително в палата № 3 на Международния Панаир, съобщават от общинската администрация. В първия ден ще бъдат обучени членовете на секционните избирателни комисии (СИК) от районите “Западен“ и район „Централен“.  Утре обучението ще продължи в районите..

обновено на 21.10.19 в 15:56

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.   Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на..

публикувано на 14.10.19 в 11:23