Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Районните кметове от ГЕРБ с първи задачи в Пловдив

| обновено на 04.11.19 в 16:51

Новият кмет на район Южен Костадин Язов: След вота от вчера е ясно, че надделя желанието на жителите на района за промяна и по-добра работа в районната администрация. Изборите доказаха, че жителите на район Южен искат да имат постоянен достъп до кмета, искат осветление, искат паркинги. Основен проблем на Южен са транспортните връзки и натовереността на движението. Първото, с която ще се започне е инфраструктурата, но и трябва да се види бюджета на район Южен. До края на годината трябва да започне ремонта на улица „Даме Груев“, която е в окаяно състояние, 1/3 от движението минава от нея.

При всички случаи в рамките на 100 дни ще има видим резултат от работа ми. Аз ще искам повече пари от бюджета за район "Южен" за 2020 година.

Първото нещо, което ще направя е да подготвя район "Южен" за зимата, каза Костадин Язов. И допълни: Има много наболели места основно по пътните артерии. В нашия район улиците са много и някои от тях са в компрометирано състояние, трябват спешни ремонти. Заместник -  кметовете тепърва ще ги кажем след клетвата. Имам предложения,  но ще ги обсъдим по-широко. Това, което наследявам от Борислав Инчев е като цяло - една добре работеща администрация.

Новият кмет на район "Северен" Стоян Алексиев: Благодаря на всички хора, които гласуваха за мен и обещавам да бъда един достоен кмет и да работя за тях.

Има няколко неща, които ще направим в район "Северен" като начало. Започваме с паркирането в района, да разчертаем местата поне да се паркира правилно, по зелен район, хората да се чувстват по-добре като излязат пред тях и има доста работа.

Паркирането е основен проблем в нашия район, трафикът също е много силен. Мисля, че спасението е комплексно и трябват мерки, работим за тяхното решение. Зелени зони в "Северен" има, но ние трябва да ги облагородим, да има повече детски площадки, ще има повече паркчета. Заместник - кметове на района ще научим скоро, ще имам приемен ден и ще оповестим до дни кой ще е той.

Георги Стаменов новият стар кмет на "Централен": Ще довърша това, което е започнало като обекти в район Централен и след това ще подготвим района за предстоящата зима. 

Първият обект е  новият двор на ЦДГ "Зора", там правим пълна реконструция и до 20 дни ще приключи, и ще го покажем на всички. Там най- малките жители на "Централен" безопасно ще играят.

Активността на гражданите на Пловди е най-висока за район "Централен", това показа, че те са изключетелно отговорни за своето бъдеще и съдба. За район Централен ще искам по-висок бюджет от новия кмет Здравко Димитров. Това е задължително,  защото центърът на града  е важно да отговаря на европейската визия на Пловдив.

Димитър Колев, който повтаря мандат в район "Западен": Ние работехме за победата и я очаквахме. Категорично районът ще стане още по-зелен и чист, с по-обновена инфраструкура. Ние след месец ще преключим първия многоетажен паркинг в града. Пловдив ще има зоологическата градина, в първите дни на новия ни мандат ще има още работа, няма пречки да се продължи. 

Иван Стоянов, нов кмет на район "Източен": Аз съм запознат с района, и досега "Чистота" е най-голямо предприятие и работниците са предимно от района.  Имам начертана програма и съм зареден с енергия за работа. Има важни микройони - Изгрев, Каменица, Чайка и Столипиново. Предишният кмет Николай Чунчуков ме е запознал с работата и ще надградя започнатото. 

Ще продължа работата по отстраняване на незаконните постройки, те много бързо изникват, затова трябва да има екип, който да следи за тях. Всички трябва да се съобразяват със закона. 

Припомняме, че кметът на район "Тракия" - Костадин Димитров бе избран на първи тур с над 60 % доверие.

Галерия

Още от категорията

Запор върху сметките на Чепеларе заради дългове

Всички банкови сметки на община Чепеларе са запорирани от частен съдебен изпълнител. Общата сума, която общината дължи по три изпълнителни дела, е над 86 хил. лева.  Запорът е от 9 януари. Делата срещу общината са заведени от адвокат Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет обаче е поискал от адв. Иванов справка за..

обновено на 21.01.20 в 13:09

726 бебета родени в УМБАЛ "Пловдив" през миналата година

Нито един инцидент с родилки и бебета няма през миналата година в УМБАЛ "Пловдив". В родилното отделение там работят 15 лекари и акушерки, които са стабилен екип.  Имаме 13-годишна родилка, имаме и 54-годишна, но и тези раждания преминаха без проблеми . Това заяви в Деня на родилната помощ  д-р Венцислав Демирев , началник на отделението по..

обновено на 21.01.20 в 13:03

Бюджет-2020 е най-лошият за Пловдив от 13 години насам

43 предложения към бюджета на Пловдив внасят общинските съветници от ВМРО. Те се отнасят за приоритетите на нашата партия и са свързани най-общо децата, градската среда, чистия въздух и зелената система, посочи председателят на градската структура на ВМРО Борислав Инчев.  Сред тях са увеличение на средствата за строителство и ремонт на детски..

публикувано на 21.01.20 в 12:01

Без редукция на наказанията за тежки престъпления

Смисълът на промяната, която  премиерът възложи да направим, е да се даде възможност на Съд а той да прилага пълната тежест на Закона, когато са налице обстоятелства, казващи, че съществуващите в момента разпоредби на НК в чл. 63 не изпълняват функциите за това да няма такива хора, извършващи жестоки престъпления по улиците и на свобода. Идеята..

публикувано на 21.01.20 в 11:19

В програмата на общината инвестирането е малко

Бюджетът е много сложна тема и чрез него и се скриват, и се разкриват възможности за измами. Това обаче може да го забележи малък кръг специалисти, заяви икономическият анализатор Светозар Гледачев. По думите му, ролята на бюджета е да прави политики, като движи града в определена посока – застой, развитие или регрес. Бюджетът е..

публикувано на 21.01.20 в 10:31