Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районните кметове от ГЕРБ с първи задачи в Пловдив

| обновено на 04.11.19 в 16:51

Новият кмет на район Южен Костадин Язов: След вота от вчера е ясно, че надделя желанието на жителите на района за промяна и по-добра работа в районната администрация. Изборите доказаха, че жителите на район Южен искат да имат постоянен достъп до кмета, искат осветление, искат паркинги. Основен проблем на Южен са транспортните връзки и натовереността на движението. Първото, с която ще се започне е инфраструктурата, но и трябва да се види бюджета на район Южен. До края на годината трябва да започне ремонта на улица „Даме Груев“, която е в окаяно състояние, 1/3 от движението минава от нея.

При всички случаи в рамките на 100 дни ще има видим резултат от работа ми. Аз ще искам повече пари от бюджета за район "Южен" за 2020 година.

Първото нещо, което ще направя е да подготвя район "Южен" за зимата, каза Костадин Язов. И допълни: Има много наболели места основно по пътните артерии. В нашия район улиците са много и някои от тях са в компрометирано състояние, трябват спешни ремонти. Заместник -  кметовете тепърва ще ги кажем след клетвата. Имам предложения,  но ще ги обсъдим по-широко. Това, което наследявам от Борислав Инчев е като цяло - една добре работеща администрация.

Новият кмет на район "Северен" Стоян Алексиев: Благодаря на всички хора, които гласуваха за мен и обещавам да бъда един достоен кмет и да работя за тях.

Има няколко неща, които ще направим в район "Северен" като начало. Започваме с паркирането в района, да разчертаем местата поне да се паркира правилно, по зелен район, хората да се чувстват по-добре като излязат пред тях и има доста работа.

Паркирането е основен проблем в нашия район, трафикът също е много силен. Мисля, че спасението е комплексно и трябват мерки, работим за тяхното решение. Зелени зони в "Северен" има, но ние трябва да ги облагородим, да има повече детски площадки, ще има повече паркчета. Заместник - кметове на района ще научим скоро, ще имам приемен ден и ще оповестим до дни кой ще е той.

Георги Стаменов новият стар кмет на "Централен": Ще довърша това, което е започнало като обекти в район Централен и след това ще подготвим района за предстоящата зима. 

Първият обект е  новият двор на ЦДГ "Зора", там правим пълна реконструция и до 20 дни ще приключи, и ще го покажем на всички. Там най- малките жители на "Централен" безопасно ще играят.

Активността на гражданите на Пловди е най-висока за район "Централен", това показа, че те са изключетелно отговорни за своето бъдеще и съдба. За район Централен ще искам по-висок бюджет от новия кмет Здравко Димитров. Това е задължително,  защото центърът на града  е важно да отговаря на европейската визия на Пловдив.

Димитър Колев, който повтаря мандат в район "Западен": Ние работехме за победата и я очаквахме. Категорично районът ще стане още по-зелен и чист, с по-обновена инфраструкура. Ние след месец ще преключим първия многоетажен паркинг в града. Пловдив ще има зоологическата градина, в първите дни на новия ни мандат ще има още работа, няма пречки да се продължи. 

Иван Стоянов, нов кмет на район "Източен": Аз съм запознат с района, и досега "Чистота" е най-голямо предприятие и работниците са предимно от района.  Имам начертана програма и съм зареден с енергия за работа. Има важни микройони - Изгрев, Каменица, Чайка и Столипиново. Предишният кмет Николай Чунчуков ме е запознал с работата и ще надградя започнатото. 

Ще продължа работата по отстраняване на незаконните постройки, те много бързо изникват, затова трябва да има екип, който да следи за тях. Всички трябва да се съобразяват със закона. 

Припомняме, че кметът на район "Тракия" - Костадин Димитров бе избран на първи тур с над 60 % доверие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Светлин Тачев

Вървим към тотална криза на демокрацията

Във вторник утро говорим за актуалните теми, за политика и ангажираност към проблемите на обществото. "Точно днес" коментираме с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан", за последните назначения в служебния кабинет, за юнските избори 2 в 1 и партийните послания, както и дали може да очакваме редовен кабинет след 9 юни. По повод..

публикувано на 23.04.24 в 09:39

В Смолянско 963 избиратели гласуват за ЕП, но не и за наш парламент

97 070 са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107 избиратели. Това заяви пред Радио Пловдив новият председател на 22-ра Районна избирателна комисия в Смолян  Таня..

публикувано на 23.04.24 в 07:55
Любомир Минчев

Докато кметът се страхува, могат да му заграбят властта

Докато кметът Костадин Димитров се страхува да каже личните си позиции, то малките групи в Общинския съвет в Пловдив ще имат власт. Това коментира журналистът Любомир Минчев след бала на ГЕРБ. Според него се образува втори център на власт и той е в редиците на общинската администрация – групата около Владимир Темелков, който по думите му е..

публикувано на 22.04.24 в 16:42

При повече внимание изборите 2 в 1 не са проблем

Голямото предизвикателство се пада за секционните избирателни комисии , които ще трябва да проведат два отделни избора и то при наличие на два отделни избирателни списъка . Това е така, тъй като е налице едно особено изискване за уседналост при гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Това заяви пред..

публикувано на 22.04.24 в 15:56

Оградата на Небет тепе да се премахне, експерти да кажат как

В петък НИНКН изпрати второ за изминалата седмица становище до община Пловдив, в което отново заяви, че металната ограда на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с Института и с Министерство на културата. От там обясниха, че общината не е искала инструкции и са против прехвърлянето на отговорност. Двете институции са категорични, че промяна..

публикувано на 22.04.24 в 12:06