Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилно мнозинство се очертава в ОбС в Карлово

През последните няколко мандата в Карлово следваме политическата логика. А когато се следва политическата логика, тогава нещата се случват спокойно и предвидимо. Нямам никакви притеснения, че днес ОбС ще формира мнозинство, което да избере председател на местния парламент. Това заяви часове преди първото заседание на ОбС Емил Кабаиванов, който беше избран за пореден мандат за кмет на Карлово. Той беше избран на първи тур на местните избори от СДС и ГЕРБ.

В ОбС в Карлово ГЕРБ имат 9 представители, а Коалиция ПП СДС – 7.

Ако следваме само аритметиката, това няма да ни стигне за формиране на мнозинство в ОбС, тъй като 17 съветници са необходими за да се взимат най-важните решения. А 23 са необходими за решения, които изисква две трети от мнозинството. Но аз казвам – да следваме политическата логика. А политическата логика е, че мнозинството се формира около кандидата за кмет на общината. Мен ме издигна СДС и ГЕРБ, двете групи имат 16 общински съветника. Но бях подкрепен и от НФСБ, които имат двама представители в ОбС. Това на практика означава мнозинство от 18 души. Но това не е достатъчно, винаги съм търсил широка подкрепа и за решенията в местния парламент и за политиката, която водя, коментира Кабаиванов.

Цялото интервю с Емил Кабаиванов можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33