Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проекти за 6 милиона лева в "Централен" чакат финансиране

Новият мандат на кмета на "Централен" Георги Стаменов започва с бърза ревизия на обекти, които се изпълняват в момента. Целта е приключването им до настъпването на зимата. Подготвят се и проекти, с които районът да кандидатства за финансиране пред голямата община. Сред тях са цялостното възстановяване на хълм Бунарджика и на Сахат тепе. Работи се и по реконструкцията на Небет тепе и на Източната порта.

Пред Радио Пловдив Стаменов заяви, че имат готовност за продължаване на облагородяването на Бунарджика, на Младежкия хълм и на Сахат тепе. Над 30 проекта  за облагородяване на  междублоковите пространства също чакат пари, за да бъдат стартирани. Една част от тях са в кварталите "Съдийски", "Мараша", в Първа градска част и др. С тези проекти ще се реши проблемът и с паркирането, казва новият стар кмет.

С готови проекти администрацията му разполага и за ремонти на улици и тротоарни настилки, и то съвместно с ВиК, за да бъдат подменени и подземните комуникации. Така един обект в следващите 20 години ще се експлоатира, а няма да се разкопава, което води до компрометиране. Въпрос на финансиране е стартът на ремонта на тези улици.

За миналата година имах проекти за над 6 милиона лева, надявам се да бъдат финансирани. Така ще отговорим на изискванията на нашите съграждани.

Стаменов заяви, че няма да увеличава броя на заместниците си, които в предишния мандат бяха четирима, но дали те и други чиновници в кметството ще запазят постовете си, ще стане ясно след оценяването на досегашната им дейност. 


Още от категорията

Новите анти ковид мерки са в услуга на банките

„Действително има преход към възстановяване на икономиката. Хората започнаха постепенно да се връщат към нормалния си начин на живот и ритъма на потребление от преди кризата. Ако направим сравнение с предкризисната 2019 г., все още сме далеч от тези предкризисни нива. В Германия тярхото индустриално производство е с около 8% под това от 2019, в..

публикувано на 24.06.21 в 12:23

Македонците съзнателно се изолират от България

  „От думите на Зоран Заев, че всички европейски държави били крайно недоволни и гневни, че  България не пуска Македония в ЕС, излиза, че ЕС ляга и става, закусва, обядва и вечеря първо с македонския проблем и с това, дали България ще пусне Македония в ЕС. Това не е вярно. Има някои страни, които имат някаква абсурдна мотивация да изразяват от..

публикувано на 24.06.21 в 11:00

Да съхраняваме тракийското наследство като цялост

"От доста време участвам в този най-висок  форум за траколожки изследвания, организиран от ТРАКАРТ и винаги в него се изнасят новости, което е най-прекрасното в организирането на подобен фестивал и в тях  проличават най-актуалните проблеми на тракологията".Това заяви доц. д-р Веселина Вачкова. По думите й, трябва да възприемаме науката..

публикувано на 24.06.21 в 10:16

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17