Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за 6 милиона лева в "Централен" чакат финансиране

Новият мандат на кмета на "Централен" Георги Стаменов започва с бърза ревизия на обекти, които се изпълняват в момента. Целта е приключването им до настъпването на зимата. Подготвят се и проекти, с които районът да кандидатства за финансиране пред голямата община. Сред тях са цялостното възстановяване на хълм Бунарджика и на Сахат тепе. Работи се и по реконструкцията на Небет тепе и на Източната порта.

Пред Радио Пловдив Стаменов заяви, че имат готовност за продължаване на облагородяването на Бунарджика, на Младежкия хълм и на Сахат тепе. Над 30 проекта  за облагородяване на  междублоковите пространства също чакат пари, за да бъдат стартирани. Една част от тях са в кварталите "Съдийски", "Мараша", в Първа градска част и др. С тези проекти ще се реши проблемът и с паркирането, казва новият стар кмет.

С готови проекти администрацията му разполага и за ремонти на улици и тротоарни настилки, и то съвместно с ВиК, за да бъдат подменени и подземните комуникации. Така един обект в следващите 20 години ще се експлоатира, а няма да се разкопава, което води до компрометиране. Въпрос на финансиране е стартът на ремонта на тези улици.

За миналата година имах проекти за над 6 милиона лева, надявам се да бъдат финансирани. Така ще отговорим на изискванията на нашите съграждани.

Стаменов заяви, че няма да увеличава броя на заместниците си, които в предишния мандат бяха четирима, но дали те и други чиновници в кметството ще запазят постовете си, ще стане ясно след оценяването на досегашната им дейност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. Тази година ще се приемат 139 медицински сестри, или с 19 повече от миналата година. В програма "Точно днес"..

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33
Георги Харизанов

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат.  Той подчерта, че правителство,..

публикувано на 18.07.24 в 10:13