Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Импровизационен театър и изложба във „Вход свободен“

| обновено на 19.11.19 в 10:15

Говорим за плейбек театър „Тук и сега“, които гостуват днес в Пловдив. Театър на импровизацията и историите на публиката. Цвета Балийска, създател на театъра и преподавател по плейбек театър, е нашият човек по темата.

С д-р Анелия Авджиева, от Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, коментираме изложбата „Без рамки“. Фокусът, този път, е Цар-Симеоновата градина.

В рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следим темата за световните дни. Всеки ден е ден на нещо. Понякога и на няколко неща, едновременно. Минутите за кино, очаквайте след 13.40 часа. 

Върви си времето, а всяко нещо си има свой контекст или срок. 

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

Преполовихме април, а пролетта остава все така потайна и едва доловима. Надеждите ни се стремят към по-слънчево време и по-високи температури, но реалността ни подсеща, че търпението е безценен дар. В ранното неделно утро ще говорим за изкуство! На неговите различни послания, адресанти и ...светове!  „Това НЕ Е Хамлет“ е спектакъл на..

обновено на 17.04.21 в 16:39

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа. „Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат..

публикувано на 16.04.21 в 14:09

Вход свободен - прилив в зелено

Тази пролет е бавна и плаха. Такава боязлива пролет не е имало от десетилетия. Сякаш самата природа се още не може да се откъсне от студеното ложе на зимата.  Зеленият прилив обаче настъпва и нищо не може да го спре.  Всяка сутрин дърветата са все по- облечени и цветни. Светлината става все по- ярка и уверена. ПРОлет значи  ПРОмяна , значи ПРОлог към..

публикувано на 16.04.21 в 08:39

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00