Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Импровизационен театър и изложба във „Вход свободен“

| обновено на 19.11.19 в 10:15

Говорим за плейбек театър „Тук и сега“, които гостуват днес в Пловдив. Театър на импровизацията и историите на публиката. Цвета Балийска, създател на театъра и преподавател по плейбек театър, е нашият човек по темата.

С д-р Анелия Авджиева, от Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, коментираме изложбата „Без рамки“. Фокусът, този път, е Цар-Симеоновата градина.

В рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следим темата за световните дни. Всеки ден е ден на нещо. Понякога и на няколко неща, едновременно. Минутите за кино, очаквайте след 13.40 часа. 

Върви си времето, а всяко нещо си има свой контекст или срок. 

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

По кой път вървим „Точно днес“

Възстановен е   плановият прием в болниците . След ограниченията и отлаганията на плановите операции поради ковид-атаките, в какво състояние са болничните заведения и с каква готовност. Събеседник ще бъде д-р Динчо Генев директор на МБАЛ „Пловдив“. Донякъде  се вдига завесата и за образоващите се в областта на изкуствата и практическите..

обновено на 17.01.21 в 17:07

Неделен следобед с Клуб "Неделя"

Първата ни среща в късния неделен следобед ще бъде с Ралица Стоева - трансперсонален психолог. С нея ще говорим за магията и работата със съзнанието.  Ще ви срещнем и с Антонин Винклер – директор на международната организация "Новия Акропол". Той ще ни разкаже повече за ненасилствената комуникация и за справянето с агресията в хората.  Започваме след..

обновено на 17.01.21 в 14:12

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16