Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече пари за спорт и нови социални услуги в Пловдив

| обновено на 29.11.19 в 10:14

1 млн 825 хиляди лева сме предложили за спорта следващата година, което е почти двойно. Това съобщи в ефира на Радио Пловдив заместник кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, който гостува на предаването „Точно днес“. Титюков обясни, че предвид тежкото финансово състояние на общината, за което алармира кметът на Пловдив Здравко Димитров, се надява ако не през идната година, то за другата парите за спорт да се увеличат в поискания двоен размер. ​

По думите му, през 2020 година ще се обърне специално внимание на физкултурните салони и спортните игрища в училищните дворове. Около 50 вида спорт се развиват в Пловдив към настоящия момент. 

За тази година са отпуснати 1 040 000 лева средства за спорт за различни направления. 

Нови 11 социални услуги се изграждат в община Пловдив в момента, обяви още Титюков. От тях две са свързани с центрове за деца. Предвижда се да се създадат и такива за настаняване на възрастни – с деменция и за лежащо болни. В най-напреднала фаза е проектът за Патронажна грижа и центъра за заместваща грижа. 

В момента в общината се развиват 57 социални услуги. Към края на годината ще имаме 700 назначени лични асистенти на трудови договори към кмета на общината, като през пролетта на 2020 година те ще бъдат 1 500 в Пловдив. Новият Център за деца с проблеми в аутистичния спектър предстои да се пребазира, обяви още Георги Титюков. Той се строи от около месец с общинско финансиране от около 400 хил. лв и се очаква да бъде открит следващата година. 

Към ноември в социалната сфера в Пловдив има свободни работни места за 60 човека, но заради ниското заплащане засега никой не иска да дойде, обясни заместник кметът. 

На въпрос кога ще се утвърди новата структура на община Пловдив, той допусна, че предложението за нея ще се внесе на сесия в местния парламент на 5 декември и ще влезе в сила от 1 януари 2020 година. 

Може да чуете цялото интервю с Георги Титюков, в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59